Aktywne Wpisy

yahoomlody +25
Mam zamiar w czerwcu p--------c sie z plecakiem na 2-3 tygodnie do #japonia na samotnego spierdotripa spiac po hostelach i jezdzac pociagiem z miasta do miasta. Jakies rady co jest super polecane do odwiedzenia, zjedzenia?
#podrozujzwykopem #podroze
#podrozujzwykopem #podroze

hokei00 +218
Ech… zjadłem pyszny obiad, obsługa była naprawdę mila, zapłaciłem 150zl z napiwkiem za dwie osoby, a na koniec dostaje taki “paragon” i cały urok i oczarowanie jedzeniem poszedł w… czy naprawdę w gastro muszą kręcić takie wały? Aczkolwiek widać napracowanie tym “paragonem”
#gastronomia #patogastro #restauracja #krakow #oszukujo #paragonygrozy
#gastronomia #patogastro #restauracja #krakow #oszukujo #paragonygrozy
źródło: IMG_7498
Pobierz![20-latek z BMW popisał się driftem w centrum miasta [VIDEO]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/b9819c98698c7f6b72cae494b1787d01a34727fbda0c807d0817cb985f835264,q80.jpg)

Masz sprawny 15 letni piec? ŹLE, masz kupić piec gazowy który za 10 lat znowu będzie nieekologiczny
Masz stare auto, palące 5l ropy którym dojeżdżasz do pracy? ŹLE, masz kupić elektryka bez odpowiedniej infrastruktury
Chcesz hodować, produkować, sprzedawać lokalnie? ŹLE, lepiej importować z Ameryki południowej, tam gdzie wypala się setki hektarów lasów. Tam akurat ekologia nie potrzebna
Chcesz prowadzić firmę?
Na starcie: RODO, ESG, KSeF, raporty, kontrole, podatki, składki, regulaminy itp
A potem wchodzisz na rynek i zderzasz się z monopolem, który:
- ma ulgi,
- ma lobbystów,
- ma polityków w kieszeni,
- ma algorytmy, AI i dane o wszystkich.
Mały przedsiębiorca? Najlepiej niech z--------a w ramach idei prowadzenia własnego biznesu
Inwigilacja coraz większa - kamery, dane, śledzenie transakcji, cyfrowa waluta, rejestry wszystkiego.
A najgorsze to jest AI:
Dla korporacji — optymalizacja zysków.
Dla państwa — analiza zachowań, przewidywanie, kontrola.
Dla zwykłego człowieka - tworzenie gównianych obrazów
A jak protestujesz, to zaraz jakiś soyboy ci napisze w prywatnej wiadomości że jesteś ruską onucą XDDDDDDD (beka z takich desperatów). Na wykopie ludzi już całkiem p------o - gardzą polskim rolnikiem, przedsiębiorcom itp. Najlepiej jakby każdy poszedł na etat do zagranicznej korporacji
Trzeba kwestionować każdy autorytet jaki jest. W tym UE. Czasami lepiej jest zrobić krok w tył ale zachować wolność którą mamy. Ja nie chce żyć w miejscu w którym mój los jest zależny od urzędnika, policjanta czy polityka i jeśli wyjście z EU oznaczało by koniec, albo chociaż spowolnienie inwigilacji oraz monopolów to byłbym w stanie to rozważyć, i nie tylko ja bo skrajna prawica ma coraz większe poparcie w polsce
#ukraina #wojna #rosja #polska #europa #neuropa #bekazlewakow #bekazprawakow
źródło: il20251230_953245723,size,640x427,crop,100.0000x0.0000x1820.0000x953.0000,h,3a0bb8
PobierzPrzeczytałeś go i wyrobiłeś sobie zdanie na ten temat czy powtarzasz Tiktokowe slogany? Nie wiem, choć się
źródło: 20260111_165627
PobierzSwoją drogą niezła manupulacja używając jako danych PKB. Ja pożyczę niemcowi 10k, niemiec mi 15k. PKB w unii urosło właśnie o 25K
@iluvmypickle: no to się wyprowadź, droga wolna
"Ja pożyczę niemcowi 10k, niemiec mi 15k. PKB w unii urosło właśnie o 25K"
Po co takie bzdury rozsiewasz, teraz jakieś wykopek się zbłaźni przy stole u cioci na imieninach.
Akurat to jest kontrolowane może tylko w większych miastach, w mniejszych ludzie mają jakieś bezklasowe nielegalne piece co z 30 lat mają albo więcej i dalej sobie grzeją, chociaż za niedługo i tak takie piece się już praktycznie wszystkie "zepsują", albo używanie ich będzie zbyt niekomfortowe.
Zła unia, nie ma inwestycji! Nie ma rozwoju! Nie ma zmian!