Wpis z mikrobloga

@Balija: ty to jednak pacjen na tych oddziałach od ciężkich uderzen w głowę?

Jeżeli grenlandia jest teraz w w nato to z punktu ruskich nie ma znaczenia którego dokladnie państwa nato to tereny sa bo i tak beda przeciwko rosji.
Natomiast jeśli sie państwa nato ze sobą zaczną kłócić o ta grenlandie to jakaś korzyść dla Putina jest bo sie kłócą między sobą. To cos jakby putin teraz zaczal gadac
  • Odpowiedz
@Balija: no jezeli NATO wlasnie wysyla wojska do Grenlandii zeby pokazac Trumpowi ze nie oddadza tego terenu bez walki, to Trump ma teraz dwa wyjscia. Albo rozwalic NATO i zrobic wojne wewnatrz sojuszu albo sie wycofac z pomyslu grenlandia, tak czy owak niesmak zostanie w sojuszu. A Putin sie tylko przyglada z boku.
  • Odpowiedz
@Balija: ale w jakim kierunku mam sie doksztalcac?
Grenlandia jest czescia Danii to jest fakt.
Trump duzo mowi, niedawno obiecal obnizke lekow o 1500% takze wiesz, jezeli dla ciebie trump swietosc i mam sie doksztalcac z tego co mowi to gratuluje :D
  • Odpowiedz
@Balija: czytamy ze zrozumieniem i wracamy do pkt 1 i 2

1 USA jest w NATO
2 Dania jest w NATO

Z czego jasno wynika że NATO to nie tylko USA. Widzisz na punkcie drugim się zgubiłeś a chcesz do mnie mówić o kształceniu się :D
  • Odpowiedz
@Balija:
Moderacja jest uposledzona, przeciez ciebie nie mozna obrazic piszac ze masz niskie IQ.
Wystarczy spojrzec na ta dyskusje gdzie nie potrafisz nawet 2 punktow przeczytac by sie nie zgubic albo jak dajesz linki do wikipedii ktore potwierdzaja racje twojego oponenta :D

Ale powiedz geniuszu co chciales osiagnac,
Ja napisalem ze wojna Turcji z Grecja trwa od ponad 100 lat i to nie to samo co wojna USA
  • Odpowiedz