Wpis z mikrobloga

Kupiłem sobie pierwszy raz w życiu mechaniczną klawiaturę i pomimo lekko irytującego stukania (myślałem, że będzie trochę ciszej z red switchami), to często mi się guziki zapadają pod ciężarem palców, gdy się rozluźniam.
Czy to jest kwestia przyzwyczajenia, podstawki pod dłoń (próbowałem coś podkładać, ale efekt nie był zadowalający), czy po prostu nie jest to dla mnie klawiatura i powinienem wrócić do membranówki?

#pcmasterrace #pc #gaming #kiciochpyta
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Piks0n: może się nie przyzwyczaiłeś, czerwone switche wymagają małego nacisku żeby je aktywować, jak masz ciężkie palce to polecam brązowe lub czarne
  • Odpowiedz
  • 0
@wilq1337: brązowe lub czarne z kolei są głośniejsze, a jak mam wydać do 100zł na switche to chyba bym wolał te najcichsze silent. Tylko, że z kolei one mają jeszcze mniejszy nacisk, więc i tak źle i tak niedobrze
  • Odpowiedz
@Piks0n: Ja na początku też miałem przypadkowe kliknięcia. Wystarczy, że trzymałem palce na klawiszach i czasami się aktywowały. Natomiast po jakimś czasie się nauczyłem i teraz nie mam takiego problemu, więc myślę, że może to być też kwestia przyzwyczajenia.
  • Odpowiedz
@Piks0n: Nic takiego nie zauważyłem i nie czułem żeby było gorzej. To tak naturalnie przyszło, po jakimś czasie po prostu przestałem przypadkiem wciskać i tyle.
Nie wiem ile czasu już masz klawiaturę, ale po prostu na twoim miejscu bym jej poużywał z miesiąc czy coś i zobaczył czy coś się zmieni. Jak nie, to zmiana klawiatury z innymi switchami, gdzie jest potrzebna większa siła żeby aktywować powinna pomóc.
  • Odpowiedz