Wpis z mikrobloga

• 0
@Poludnik20: nie będę dochodził co i jak, ale prawdopodobnie za tę konkretną reklamę w tej wtyczce odpowiada jakaś firma, który nie dzieli się zyskiem z WP, no i tak :))) Wygląda to komicznie. Ja z takiego okienka dowiedziałem się o tym 17-litrowym plecaku za 15 zł i jak się okazało przez aplikację Decathlonu bez kosztów wysyłki. Zamówiłem właśnie drugi bo to produkt bardzo wygodny i porządnie wykonany z dwuletnią reklamacją
  • Odpowiedz
@Poludnik20: reklama Decathlonu była z WP Adsów, a Apart z Google Adsów, ewidentnie na WP Adsach coś się zbugowało, nawet widać że w prawym, górnym rogu reklamy elementy nachodzą na siebie, a to okienko "Dlaczego widzisz tę reklamę" to standard w każdym systemie reklamowym jak klikniesz (i) właśnie w prawym górnym rogu.
  • Odpowiedz
  • 0
@Arczevski: ale to Decathlon zapłacił za wyświetlenie, mimo, że konwersja została zablokowana. To uczciwe?
W tych okienkach pojawiają się konkrety i często bardzo atrakcyjne promocje -40, -50%, w sytuacji gdy coś kosztuje 15 zł i płacisz z portfela Google, konwersja jest bardzo prawdopodobna. Inaczej niż masz jakieś drogie rzeczy gdzie odbiorca poprzegląda, ale decyzję odłoży na później. Później wejdzie z innego urządzenia, albo zapomni o sprawie.
  • Odpowiedz
@Poludnik20: To już zależy od kampanii, mogą płacić za wyświetlenia, mogli płacić za kliknięcie (albo sprzedaż, nie wiem czy WP Ads rozlicza sie w CPS) - kwestia co tam ustawione w panelu. Rzadko się zdarza taka sytuacja jak u Ciebie więc jestem zdania, że to po prostu bug, ale w interesie i Decathlonu, i SE jest to, żeby reklamy wyświetlały się bez problemów, bo ludzie zaczną wykluczać z emisji te
  • Odpowiedz