Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 54
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@polot: no ale jak duze sa te kawalerki i w jakiej lokalizacji? bo jak mowisz o psich polach i innych wypizdowach, z ktorych tyle samosie jedzie do centrum co z kazdej wiochy w zasiegu 20km to xD
  • Odpowiedz
  • 0
@techko: 29-34 m2.Gądów,muchobory,grabiszyn,nowy dwór,różanka,borek,ołbin.No nie będę na zadupiach typu leśnica czy wojnów kupował.Za 600-700 to masz spokojnie we Wrocławiu dwa pokoje 50 m2,nowe budownictwo z garażem na strzeżonym osiedlu.
  • Odpowiedz
@polot: ale ludex ma tu racje z komunalnymi. to są mieszkania uogólniając dla za biednych na kredyt i zebranie wkładu, ale musisz wykazywać normalny dochód i pracować. Wiadomo wśród pracujących też trafi się pijak, który robi problemy, ale ogólnie komunalne to nie jest patola.

@Arivederczi: nie kminie twojego case'u. Przecież umowę podpisujesz ze sprzedającym i sprzedającemu płacisz hajsiwko. Co tu ma pośrednik do rzeczy
  • Odpowiedz
Komunalne są dla biednych i owszem,

@HexenHeretic: @polot przecież to nie ma nic wspólnego z biedą, komunalne możesz dostać po rodzicach bo masz pierwszeństwo w przypadku zgonu itp a możesz spać na sianie. Generalnie to jest jeden problem nie do przeskoczenia, tzn. że niektóre mieszkania w klatce/kamienicy są wykupione a inne nie i jest poszatkowane, dlatego mało kto szanuje wspólną własność itp i wam się to możę kojarzyć z
  • Odpowiedz
@HexenHeretic: mieszkanie pokazywal mi posrednik i z posrednikiem podpisywalem umowe, posrednictwa i pozniej zadatek.
Nikt na zadnym etapie nie powiedzial mi, ze oni z wlascicielem nie maja zadnej umowy podpisanej. Wlasciciel jak powiedzialem, ze kupuje to sie rozmyslil bo „wyciagnie wiecej”, wiec stwierdzilem, ze p------e. Dostalem z powtorem tylko to co wplacilem.
  • Odpowiedz
@TompsonzPolski: ok, ale mówmy o przypadkach gdy ktoś dostaje to mieszkanie na drodze kolejki a nie po starych. To nie jest sposób dla ludzi, którzy mają siano na mieszkanie na rynku komercyjnym. Ja nigdzie nie napisałem że to jest dla biednych, ten cytat to nie ze mnie.
  • Odpowiedz
@polot: bardzo dobry post, szacun, podwójny szacun, że to jeszcze Wrocław

Ile.metrow udało się wyrwać za taki budżet? Jak kiedyś patrzyłem z ciekawości do 444k i teraz znowu to bardzo dużo doszło ofert
  • Odpowiedz
Problemy z robactwem mają praktycznie wszystkie wieżowce wokół Sky-towera(karaluchy).Bliżej nieokreślone bloki na zielińśkiego,skwierzyńskiej,lubuskiej,gajowickiej.Krzywoustego 323(cały kompleks połączonych bloków),drukarska 31-47 tzw.mrówkowiec.Nie da się wytępić tam robactwa i cyklicznie trzeba będzie robić dezynsekcje w mieszkaniu.

@polot: mieszkałem kiedy na kruczej koło ten ulicy na z gdzie tego pełno jest ale na szczęście mnie to nie spotkało
  • Odpowiedz