Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 54
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 2
@pysznewpierdalator: Tylko rynek pierwotny ma bardzo poważną wadę.

Ładne,kompletnie umeblowane i wyposażone dwupokojowe mieszkanie z komórką lokatorską na rynku wtórnym-550 tys.

Ładne,wykończone i umeblowane mieszkanie z rynku pierwotnego z komórką lokatorską-750 tys.
  • Odpowiedz
@polot: fajny wpis, ale z tym pkt 7 to mam wątpliwości. Ludzie mają skłonnośc do racjonalizacji swoich wyborów i mam obawy, że nie byliby do końca szczerzy. albo byliby, ale wartość ich opinii(po racjonalizacji) nie byłaby wartościowa. A że już obce osoby zaczepione opowiadają ci, że mają robactwo w bloku(mieszkaniu?) to mnie dziwi. Może patrzę po sobie, bo ja bym sie nie dzielił obecemu typowi takimi szczegółami.
  • Odpowiedz
  • 8
@HexenHeretic: Tylko jedna Pani powiedziała,że miała robactwo w mieszkaniu i musiała robić dezynsekcję.Inni być może się nie przyznawali ale zawsze mówili że w bloku jest problem z prusakami.Jeden pośrednik mi powiedział wprost,że w tym bloku można prusaki wieczorem na klatce spotkać.

Problemy lub ich brak potwierdzały zgodnie 2-3 osoby w kompletnie różnym wieku(emerytka,student,gimnazjaliści).

Wystarczy często zadzwonić do spółdzielni i zapytać kiedy była robiona dezynsekcja.Jak mówią że nie robią w ogóle,albo
  • Odpowiedz
  • 4
Kolejny punkt:

8.Zdjęcia na ogłoszeniach.

Często robione kalkulatorem.W łazience sfotografowana tylko kabina prysznicowa-bo pewnie piony były wymieniane i przy kiblu nie ma teraz płytek tylko zabudowali to plytą g-k i na szybko pomalowali.
W jednym mieszkaniu świeżutki nowy pion był na wierzchu i hałas spadających rurą ścieków niósł się po całej łazience.
  • Odpowiedz
@polot: mnie technocasa oszukala - wplacilem zaliczke, a pozniej sie okazalo, ze nie maja umowy z wlascicielem mieszkania i nie zwrocili mi podwojnej kwoty. Omijac tych oszustow z daleka.
  • Odpowiedz
@polot: Mam podobne doświadczenia co do biur. Ci ludzie niczego nie potrafią zrobić poprawnie i nic im się nie chce. Tam pracują ludzie, którzy wcześniej nie sprawdzili się dosłowni nigdzie. Najbardziej leniwy zawód to właśnie pośredni nieruchomości - poprosisz go o coś żeby się dowiedział, to albo sie dowie tyle ile wcześniej już mówił, albo cie okłamie. Wykonanie telefonu innego niż do klienta, żeby mu nawciskać kitu to dla nich
  • Odpowiedz
@polot: trochę śmieszna historia, oczekiwania co do pośredników z d--y, ludzie z mieszkaniami sprzed 30 lat sam nie wiedzą o szczegółach technicznych bo to wie tylko spółdzielnia która posiada dokumentację o ile jeśli hehe, no cóż życzę powodzenia ale widzę że źle się do tego zabrałeś.
  • Odpowiedz
@polot: jaki metraz / standard i lokalizacja szukasz? we wro gdyby bylo cos sensownego rozmiarem + polozeniem za 600 - 700 to bym bral od reki, ale za tyle to mozna kupic kawalerke do remontu 40m
  • Odpowiedz
  • 2
@TompsonzPolski: Tak,wyzywam od idiotek jak.Bo trzeba być skończoną idiotką,żeby klientowi,od którego ŻĄDA się 10 tys.prowizji za skandalicznie niską jakość obsługi sugerować czy w ogóle ma zdolność kredytową.Poza tym zostałem okłamany.W ogłoszeniu wzmianka "wysoki standard" , "świeżo po remoncie".Wchodzę a tam:
-agd marki własnej z Auchan-jakieś Qlive czy bóg wie co
-źle dotarta gładź,źle wypełnione ubytki w ścianach.
-framuga pomalowana z rozpędu farbą do ścian,zamiast olejną
-krzywo docięte tapety.

Wysoki standard
  • Odpowiedz
  • 0
@techko: Nie przesadzaj już.We Wro ładne kawalerki są po 500-550 tys.Stoi nawet jedna za 490 tys.Pełne wyposażenie,ochrona na klatce schodowej.

Szukam w zwykłym bloku,byleby nie był zapuszczony.Gładzie na ścianach,kafle w łazience i kuchni i brak wyżej wymienionych wad,więc z 13 mieszkań zostały dwa.Bardzo małe dwupokojowe,może być kawalerka przerobiona na dwa pokoje(ale ścianka działowa ma być murowana).30-35 m2.

Ładne dwupokojowe zaczynają się od 530 tys.
  • Odpowiedz
@polot: zadatek wplacilem. W umowie bylo, ze przy rezygnacji kazda ze stron musi zaplacic. Tylko sie okazalo, ze druga str. wcale nie ma umowy, a gosciu z doopy podwyzszyl cene. To zabralem kase i c--j.
  • Odpowiedz