Aktywne Wpisy

thorgoth +33
Mężczyzna w klapkach twierdzący że jest Jezusem zaczepiał pasażerów poznańskiego tramwaju, kilkoro z nich uderzył "z liścia". Interweniowała motornicza, próbując wyrzucić jegomościa z tramwaju.
Szarpaninę zauważył kierowca przejeżdżającego samochodu osobowego. Zatrzymał się, pomógł obezwładnić Jezusa i zaczekał na przyjazd policji.
#poznan #polska #kryminalne
Szarpaninę zauważył kierowca przejeżdżającego samochodu osobowego. Zatrzymał się, pomógł obezwładnić Jezusa i zaczekał na przyjazd policji.
#poznan #polska #kryminalne

arturooo000 +30
#gielda LOL, Polacy tylko 3-5% swoich oszczędności (gotówki) lokują na giełdzie. Okolo 73% leży sobie na kontach albo lokatach XD.
Pewnie wyglądało by to jeszcze gorzej gdyby w tych wyliczeniach brać pod uwagę betonowe złoto.
Pewnie wyglądało by to jeszcze gorzej gdyby w tych wyliczeniach brać pod uwagę betonowe złoto.

Z kolei kiedyś moja ciotka dostała w prezencie zegar od swojej kuzynki i on zatrzymał się w godzinę kiedy ta kuzynka zmarła.
Jakie jest wasze zdanie? Czy istnieje coś paranormalnego, metafizycznego, jakieś siły wyższe? Czy po prostu naukowo jeszcze nie jesteśmy w stanie takich rzeczy wyjaśnić, ale jest jakaś materia, fale itp. które kiedyś będą zbadane?
Mam w pracy kolegę sceptyka paranormalnych zjawisk i według niego wszystko można naukowo wyjaśnić ja sam mam wrażenie, że żadna opcja nie jest 100 % pewna.
#paranormalne #metafizyka #nauka
@xxGrandxx: Mi się zdarzyło poczuć niepokój, że ktoś zmarł, a ostatecznie nikt z mojego otoczenia nie zmarł, więc podchodzę sceptycznie
@xxGrandxx: IMO:
Najprawdopodobniej zbiegi okoliczności. Wielu ludzi ma różne niepokoje relatywnie często, a że ludzie umierają, to statystycznie czasami takie niepokoje muszą się zbiec w czasie, z tym że ktoś akurat wtedy umarł. Czysta statystyka, a nie mistycyzm.
@xxGrandxx: Nie umiesz =/= nie da się.