Wpis z mikrobloga

• 1
@Rozdeptany_Jez: mało przebywam wśród palących to jest akurat plus ale sama siebie nie potrafie przekonać w tej chwili namysłu. Nie pamietam jak to się mi udało kiedyś. Nie wiem jak to ugryźć, a może po tylu porażkach coraz mniej wierze i w tym jest problem
  • Odpowiedz
@joanna_555: musisz się wziąć w garść i tyle. Jak będziesz gotowa na to żeby kilka dni się pomęczyć to może dasz radę. Jak nie będziesz gotowa to nawet nie próbuj. To siedzibę głowie.
  • Odpowiedz
@Rozdeptany_Jez: @joanna_555

przede wszystkim silna wola. Bez tego nie rzucisz. Ważne żeby nie przebywać wśród ludzi palących.

p---------e. Po prostu sie rzuca - to nie jest odchudzanie, żeby przechodzić jakieś etapy i używać półśrodków XD Czym większe show robi się wokół tego tym ciężej wytrwać bez kiepa. rzucanie palenia to decyzja a nie proces wymagający rytuałów, etapów i ideologii XD .
  • Odpowiedz
  • 1
@KasKro: trzy miesiące temu podjęłam pewną decyzje, byłam przekonana, że to już koniec tem moment, wyrzuciłam fajki, bez p-------nia, szczęśliwa, pewna, że to sie uda. Następnego dnia impuls na stacji fajki (nawet przeszlo mi przez glowe czy ich nie wyrzucić świeżo kupionych- nie zrobiłam tego) myśle, że po tamtej sytuacji straciłam wiare i jakąś pewność siebie
  • Odpowiedz
@joanna_555:

trzy miesiące temu podjęłam pewną decyzje, byłam przekonana, że to już koniec tem moment, wyrzuciłam fajki, bez p-------nia,

pewnie zrobiłaś to pod wpływem impulsu. Zrób to nagle jak zapomnisz o rzucaniu i zobaczysz różnicę ;)
  • Odpowiedz
@joanna_555: 2 miesiące 9 dni brzmi imponująco, szanuję! btw gdyby nie ten licznik już dawno bym się poddał :D za każdym razem gdy miałem ochotę spoglądałem na niego i myślałem, że jeśli teraz pęknę, będę musiał zacząć od zera, a powrót do tego miejsca zajmie bardzo dużo czasu :D
  • Odpowiedz
  • 1
@200pinest2: oj tak, powoem Ci, że już na prawde rzadko myśle o papierosie, mam nadzieję, że nie popełnię glupoty jak kiedyś. O tyle mądrzejsza chociaż jestem i wiem, że nawet jednego nie wolno.
  • Odpowiedz