Aktywne Wpisy

totem_lesnych_ludzi +203
#ksiazki #czytajzwykopem
w tym wątku wstawiacie okładki (albo tytuły jak sie wam nie chce xd) książek, co do których większość ludzi zachowuje się jakby dobrze znała treść albo autora, ale w rzeczywistości nawet ich nie czytali. Ja zaczynam:
w tym wątku wstawiacie okładki (albo tytuły jak sie wam nie chce xd) książek, co do których większość ludzi zachowuje się jakby dobrze znała treść albo autora, ale w rzeczywistości nawet ich nie czytali. Ja zaczynam:
źródło: sdfgsdfgdfgdfgdfgdfg
Pobierz

Byłem na proteście o 12:00 pod Muzeum Narodowym.
Początkowo tłum wydawał się być niewielki, jednak w trakcie przemówienia przybywało ludzi.
Nie wiem jak protest pod ZDMK na Centralnej ale ten był całkowicie pozbawiony haseł politycznych - transparenty odnosiły się tylko do SCT, brak było polityków na proteście.
Nie jest prawdą, że protestowała tylko 'skrajna prawica' - taką narrację próbowały wykreować lewicowe media. Protestowali zwykli mieszkańcy.
Poruszone zostały kwestie absurdów, niesprawiedliwości oraz ignorowania jakichkolwiek głosów sprzeciwu. Wspomniano o błędach w metodyce pomiarów, które miały decydować o wprowadzeniu strefy, pojawiły się też oskarżenia (acz nie personalne) o uleganie lobbystom (m.in. z branży elektomobilności).
Protestujący podkreślali, że nie są przeciw ekologii tylko przeciw wprowadzaniu niesprawiedliwych przepisów.
Po przemówieniu odbył się przemarsz przez ul. Piłsudskiego w stronę Urzędu Miasta. Pod urzędem też kilka słów, fotek z transparentami, podziękowania dla policji za zabezpieczenie marszu i koniec.
Było więcej ludzi niż się spodziewałem (mróz okropny a do tego naród leniwy), jednak mniej niż bym chciał, żeby było.
Jeżeli ktoś chciał być ale nie dał rady, zachęcam do poparcia referendum za odwołaniem Miszalskiego.
źródło: 1000047699
Pobierzźródło: obraz
Pobierzwyjdź z twoje swiata prawicowej konserwy ala konfa
Raczej śmieszne xd
chory na głowe czy jak ?
@mat0707: zdrowy, a kolega jak się czuje?
@fdsgresyhvxh: ogólna większość tego kraju to kretyni, nikt nic nie zdziała.
@dobromir-kowal: widać lubicie powolne gotowanie żaby.
@peszmerd: w sumie racja, ale to nie dowodzi że
- zwolennicy nie mają racji
- przeciwnicy mają rację
Jak usłyszałem od jednego mirka krytykę merytoryczną tego programu, to wcale te wady nie są straszne(chociaż warto korygować co nieco np. lpg). Natomiast zysk jest wielki w postaci poprawy powietrza. Od złego powietrza się umiera.
Przecież mieszkańcy mogą sobie wjeżdżać tym co maja wiec maja to gdzieś.
A jak będę zmieniać stary samochód to kupią prawie nowa benzynę z 2005 roku
@fdsgresyhvxh: jak można coś takiego twierdzić i chcieć być traktowanym poważnie
@tuomollo: Powolne gotowanie żaby to uwielbiają ludzie co łykają każdą konserwo prawacką narrację.