Wpis z mikrobloga

Pamiętam jak 10-15 lat temu był ogromny boom na emigrację, koledzy z klas szkolnych wyjeżdżali, bo ŁOJCIEC pojechał pierwszy, ogarnął, mieszkanie życie i ściągał rodzinę. Wszyscy w klasie im zazdrościli, mimo sensownego poziomu życia XD młodzieńcze wyobrażenia, że UK I USA to płyną miodem i pieniędzmi:)

Potem jak już chuop był dorosły to nadal UK trochę kusiło, ale nastąpił Brexit lockdown i tego typu historię.

Co tam u was słychać Mirki, które wyjechały?
Jak się miewacie? Kto już się skeszował, sprzedał chatę w uk, na którą spłacał 10 lat kredyt i wrócił do Bolzgi mając grube funty, a kto żyje sobie tam dalej i czilerka? Kto narzeka, a kto chwali?

Pozdrowki :)

#uk #wielkabrytania #emigracja #yorkshire
Zimny-jak-lod - Pamiętam jak 10-15 lat temu był ogromny boom na emigrację, koledzy z ...

źródło: IMG_7716

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Zimny-jak-lod:

jestem w UK juz chyba z 18 lat! Mam fajna prace, mala firme, mala rodzinke i psa, dom z ogrodem w malym miescie i jest super! Wbrew opinii na Wykopie nie boje sie wyjsc z domu, nie gwalca mnie imigranci i nie ma prawa szariatu w moim miescie :)

Oczywiscie UK ma swoje problemy jak kazdy inny kraj, i jest wiele do zrobienia ale nie rzutuje to tak mocno
  • Odpowiedz
@Zimny-jak-lod: ja wyjechałem w 2004 roku na studia do Londynu. W 2018 roku sprzedaliśmy mieszkanie w Londynie i zmieniliśmy kraj na Luksemburg, bo dostałem ciekawe propozycje pracy + chcieliśmy spokojniejszego miejsca dla syna ( ͡° ͜ʖ ͡°) 100% bym powtórzył wszystko to jeszcze raz, jedne z najlepszych decyzji w życiu xD zarówno o wyjeździe do UK w 2004 jak i przeprowadzka do Luksemburga w 2018
  • Odpowiedz
Co tam u was słychać Mirki, które wyjechały?

Jak się miewacie? Kto już się skeszował, sprzedał chatę w uk, na którą spłacał 10 lat kredyt i wrócił do Bolzgi mając grube funty, a kto żyje sobie tam dalej i czilerka? Kto narzeka, a kto chwali?

@Zimny-jak-lod: Świetnie, w UK od ponad 10 lat, 3-4 miesiące w roku wakacji w tropikach, jazda tirem do supermarketów,
Duży Dom kupiony w połowie za gotówkę, mogłem wcześniej
  • Odpowiedz
@Zimny-jak-lod: w tym roku 24 lata mi pyknie na emigrze. Najlepsza decyzja w życiu. Nie bylo przez te 24 lata ani jednego dnia zebym żałował, chociaż byly chwile, ze bylo ciezko. Do Polski nie wroce nigdy...ogólnie finansowo jest spoko, własny dom, drugi na wynajem i mieszkanie w Polsce. Plan na wczesniejsza emeryturke jest taki, zeby spędzać pol roku w Irlandii (gdzie mieszkam) a pol w cieplejszym rejonie...wcześniej myslalem o Hiszpanii,
  • Odpowiedz