Wpis z mikrobloga

Czy tylko ja mam w dupie co się stało 8000 km od mojego kraju? Co za różnica czy kobita chciała przejechać policjanta czy typ po prostu wpakował jej kulkę w łeb. Nie ma to żadnego wpływu na moje życie, ale od rana widzę że już są dwa obozy na wykopie które próbują dowieźć swojej racji na siłę. #trump #morderstwo #usa #polityka
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@pokrentnik: mnie to generalnie nie bardzo interesuje co się dzieje w kraju hamburgerów, to jest upadłe i zdegenerowane państwo korporacyjne, jedno z nielicznych miejsc na świecie gdzie jest ch... nie tylko w praktyce ale w teorii również.

Jednak polecam w celach humorystycznych czasami sprawdzić co tam słychać w krainie olejów i papierowych czeków, dosłownie są całe fora poświęcone bece z amerykańców i są wybitnie wciągające, polecam np. usdefaultism, złoto :D
  • Odpowiedz
@pokrentnik: Podniecają się głównie ulegli wobec USA pisowcy, zdrajcy i zaprzańcy, którzy bardziej żyją Ameryką, niż Polską, choć w rzeczywistości Trumpki mają ich za ludzi czwartej kategorii.
  • Odpowiedz
@Njal: Bekę to mają "progresywne" młodociane julki i inne sojaki. Już nie raz widziałem jak udostępniają ostrą chińską propagandę na X albo powtarzają w kółko niestworzone rzeczy na temat kraju w którym nigdy nie byli na podstawie jakichś durnych wpisów chorych umysłowo zwolenników socjalizmu
  • Odpowiedz
@pokrentnik: jak zobaczyłem, jak 2 strony rzucają się do gardeł na wykopie, tworząc różne teorie, typu "ona chciała go przejechać, musi się stosować do ICE!", "ale ten faziol ją zastrzelił, ona tylko chciała uciec" uznałem, że nie warto, nawet nie patrzę na te filmiki. Szkoda czasu.
  • Odpowiedz
@pokrentnik: normalni ludzie zaregowali na to wyrazili swoją opinie i tyle, kilka godzin po sprawie koniec tematu. Nikt się tym specjalnie nie emocjonuje, to co widzisz to jakieś trolle obu stron politycznych które grzeją temat.
  • Odpowiedz
@pokrentnik: generalnie chodzi o wizję państwa, jaką mają ludzie.
Jednym marzy się ustrój faszystowski, w którym umundurowana patola mogą mordować ludzi na ulicy, a drugim się to nie podoba.
Przypomnij sobie czasy pandemii i spierdo...nią, które zafundowała nam milicja zarządzana przez PiS. Chciałbyś, żeby nasza policja tak chętnie strzelała?
  • Odpowiedz
  • 0
@Pavulon12345: Oczywiście, że nie chcę żeby policja się tak zachowywała. W moim wpisie chodziło mi o to, że ludzie skaczą sobie do gardeł w sprawie która dotyczy kraju tak od nas odległego. Jeżeli taka sytuacją miała miejsce Polsce to byłbym w stanie zrozumieć te skrajne emocje.
  • Odpowiedz