@assninja: mnie żadna wojna nie cieszy. Ludzie nie powinni umierać w imię politycznych interesów. Niemniej jednak prowadzenie wojny, której nigdy nie można było wygrać, stawianie nierealnych warunków pokojowych w sytuacji gdy wojnę się przegrywa, atakowanie infrastruktury krytycznej przeciwnika i płakanie, że przeciwnik robi to samo w drugą stronę - mnie bardzo bawi. Podobnie jak okradanie własnej ojczyzny podczas wojny i żebranie po całym świecie o pieniądze na Starlinki i generatory
@straszny_cham: no ewakuacja Kijowa mnie bawi. Wpisuje się w te całe popularne ostatnio hasło FAFO trochę, nie sądzisz? Kolejne cztery noce poniżej -10 będą wyzwaniem. Ale przecież w Bukovelu kurorty pewnie przygotują noclegi dla mieszkańców Kijowa, prawda?
Teraz będzie znów płacz i zgrzytanie zębów i żebranie o kolejne miliardy.
@bbwarsaw wania, ale po co ruskim kolejne miliardy? już chińczycy zalali ruską giełdę swoimi obligacjami, praktycznie likwidując jakąkolwiek niezależność walutową rosji (czyt. powrotu do gospodarki rynkowej w dawnym kształcie już nie ma)
Komentarz usunięty przez moderatora
źródło: 2026_01_09_1746@2x
Pobierz@bbwarsaw wania, ale po co ruskim kolejne miliardy? już chińczycy zalali ruską giełdę swoimi obligacjami, praktycznie likwidując jakąkolwiek niezależność walutową rosji (czyt. powrotu do gospodarki rynkowej w dawnym kształcie już nie ma)
@straszny_cham: a skąd wiesz, że umierają? A ciebie bawi, że w Belogrodzie Rosjanie umierają czy nie? Proste pytanie.