Wpis z mikrobloga

jaki polecacie dodatek do gry?

@qwelukasz: Ja mam dodatek Żeglarze z upgradem na 5-6 osób. Jak kupowałem go z 3 lata temu to był to najczęściej polecany dodatek. No i co mogę powiedzieć? A to, że może z 3-5 razy go rozłożyliśmy :) Przed zakupem czytałem opinie, że finalnie i tak się wróci do podstawki, bo z dodatkami jest mnóstwo rozkładania i po tym czasie mogę to potwierdzić.

Z innych
  • Odpowiedz
@qwelukasz: Ja lubię grać z dodatkiem Miasta i rycerze, wprowadza nowe surowce które produkują miasta.
Mi Everdell nie podszedł, tak samo jak w/w Terraformacja Marsa, Na 4 osoby to może być któraś z "Na skrzydłach: ptaki/smoki/ryby", Middle Ages (raczej szybka ale nie trywialna gra), Kaskadia LUB Ostoja, Zaginiona wyspa Arnak, Biały zamek, Brzdęk (dowolna wersja) albo deckbuilding z wyścigami: wyprawa do eldorado (łatwiejsza) Great Western Trail (trudniejsza)
  • Odpowiedz
@sekinoau: Ogólnie jeżeli odpuściłeś po 1-2 grach to faktycznie może się wydać Terraformacja słaba, bo ona ma według mnie nie najłatwiejszy próg wejścia. Trzeba kilka partii rozegrać aby ogarnąć karty i strategie.
  • Odpowiedz
@dawid110d: jakieś 10 gier łącznie i racja: próg wejścia jest skrajnie nieprzystępny. Przy tej ilości różnorakich gier, fantastycznych mechanikach i jakości wykonania to w mojej biblioteczce nie ma miejsca na takiego średniaka w którego z nowymi osobami nie zagram. Szkoda życia na Terraformacje :)
  • Odpowiedz