Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

religia musiała się załamać pod siłą internetu, bo też mówili fałszywe informacje o życiu.

@PowiatowyBanan:

Otóż religia to się załamała więcej razy. pierwszy upadek wynalazek Gutenberga - można było drukować co się che i w dowolnej ilości, tak zaczęto powielać i dystrybuować biblię w wersjach przetłumaczonych na języki narodowe z czym kościół okrutnie walczył a nawet wciągnął te tłumaczenia na Indeks ksiąg zakazanych
  • Odpowiedz
@wiecejszatana: Gutenberg przy internecie nie jest nawet ruchem powietrza, gdy piard przechodzi przez pupcię przy tym. To nawet nie jest oddech wróbla. To jest totalne nic. Internet to największe, a zarazem najgorsze odkrycie w historii ludzkości, bo pokazał prawdę o ludziach.
  • Odpowiedz
Wcześniej wartość człowieka była zakotwiczona w roli społecznej, rodzinie, wieku, macierzyństwie, mądrości.

@uirapuru:

Raczej wcześniej kobieta to była ta "druga" po mężczyźnie, uważana jako część inwentarza żywego, jako zasób. Ta grzeszna i nieczysta.
Brak praw wyborczych, brak prawa do dziedziczenia, brak praw do posiadania majątku, brak możliwości edukacji. Czy uważasz że to
  • Odpowiedz
@PowiatowyBanan:

Internet to był ten "drugi" kataklizm który się przydarzył kościołowi, po drodze była jeszcze powszechna edukacja ale była prowadzona przez kościół (do pewnego czasu) więc miała bardzo specyficzny charakter, Było tez radio i telewizja, to tez było marginalne. Ogólny rozwój nauki w tym archeologi miał też zrobiły swoje.

Trzeci "kataklizm" to "uczenie maszynowe" które pozwoliło przetłumaczyć wiele nieprzetłumaczalnych do tej pory źródeł (taliczek glinianych, kamiennych i innych dawnych zapisów), Uczenie
  • Odpowiedz
@wiecejszatana: po tym co napisałeś po Obrotach Sfer Niebieskich (na twoje nieszczęście znam temat), wiem że kieruje tobą niechęć do KK. I daleko temu do Tajfunu, tym bardziej że ludzie w Europie zachodniej bez religii są jezcze głupsi i consuuumer.
  • Odpowiedz
o jest totalne nic. Internet to największe, a zarazem najgorsze odkrycie w historii ludzkości, bo pokazał prawdę o ludziach.

@PowiatowyBanan:

Oczywiście nie jest to prawda, to wszystko było już zawarte w książkach... no ale kto by książki czytał
Internet to możliwość niekontrolowanego przesyłania informacji, tych prawdziwych i tych zmyślonych.
W internecie znajdziesz wiedzę całego świata, np jak wykuć lufę do strzelby ze stali damasceńskiej albo jak zrobić paper czerpany, większość
  • Odpowiedz
@wiecejszatana: śliczne! Mnie jednak dziwuje, że wolisz wersję androgenicznie kobiecą z dwoma ramionami skierowanymi do góry 𖤐, aniżeli męską z jednym do góry .

Czy za wzorem sterowanej przez fartuszkowe rączki Edyty Górniak śpiewasz: "jestem kobietą" oraz "to nie ja byłam Ewą"?

P. S. Przyznam, że poniekąd podoba mi się rola do jakiej mnie wystawiasz wobec innych, abym był takim psem frontowym apologetyki Słowa Bożego. Rób tak dalej, bo
  • Odpowiedz
w piekle przebywa tylko krew zmarłych ludzi jako forma "pamięci Bożej", rodzaj kwantowego zapisu o niegdysiejszym żywym człowieku.

@reszta_z_potomstwa_kobiety:

A tego w pismach a ni w w apokryfach nawet nie ma, tak samo jak grawitacji, elektryczności i magnetyzmu oraz opisów materii i cząsteczek, która jego jest.
  • Odpowiedz
@wiecejszatana: mój Ty Pentagramiku, jak najbardziej jest to umieszczone w Pismach i najbardziej właściwie oddane w Tekście Przyjętym (np. Biblia Gdańska i jej odnogi), ale również w Rewizji wg. Nestle i Alanda tłumaczonej na bazie okultystycznie skażonych przekładów Watykańskiego oraz Synajskiego można znaleźć poprawnie brzmiące wersety (np. Biblia Warszawska).

Pa na to... ( ͡° ͜ʖ ͡° )
  • Odpowiedz
brak keksu,

a kto keks wymyślił? kto daje i odbiera?

death metalu

Nie trafiłeś, jestem miłośnikiem muzyki dawnej i co cię zdziwi, śpiewałem między innymi w chórze parafialnym, mogę powiedzieć, że jestem rzadkim egzemplarzem satanisty śpiewającym pieśni maryjne po kościołach.

i
  • Odpowiedz