Aktywne Wpisy
p0melo +106
Byłem u lekarki, wizyta 10 minut, z czego 7 minut to była cisza bo pi$da coś tam sobie w komputerze wpisywała nie patrząc na mnie. Zadała mi pytanie boli co i po co przyszedł? Czy biorę leki?
Zadała 5 pytań reszta czasu to niezręczne milczenie i patrzenie jak babsztyl wpisywał coś w komputer. 3min wywiad, 5 min. mierzenie ciśnienia jakby kuzwa w tych czasach nikt ciśnieniomierza za 15 zł w domu nie
Zadała 5 pytań reszta czasu to niezręczne milczenie i patrzenie jak babsztyl wpisywał coś w komputer. 3min wywiad, 5 min. mierzenie ciśnienia jakby kuzwa w tych czasach nikt ciśnieniomierza za 15 zł w domu nie
źródło: images
Pobierz
twardy-zawodnik +137
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Z tego co widzę ten zawód (programista) nie ma przyszłości i co najwyżej zostanie 10-20% obecnych osób jako tech/claude lead ale i to pewnie zostanie wyrugowane za 2-3 lata. Z jednej strony niesamowite co udało się osiągnąć a z drugiej człowiek kompletnie nie wie co ma planować na przyszłość.
#programista15k #programowanie #pracait #sztucznainteligencja
Jakby programiści nie byli DEBILAMI to by udawali że pracują 8h i oszcżędzali czas na inne rzeczy, niestety te DEBILE zgłaszają że 2h z claude code zrobili taska wycenionego na 16h i im sie nudzi
@elo_kebab: No niedługo będziesz mógł cały dzień ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Bzdura. QA, analitycy, data scientist, etc. to wszystko już powoli można zautomatyzować przynajmniej w dużej części. Nagle z zespołu projektowego 10-15 osobowego robią się 3-4 osoby a reszta
@Parmenides69: Jestem tego samego zdania.
@Parmenides69: Tak było od zawsze. Zawsze projekty są budowane na barkach pojedynczych osób, a reszta osób to "pomoc" lub są zwyczajnie zbyteczni. Pomoc którą można zautomatyzować llm xD W korporacjach zatrudniasz 10 osób do zespołu, a w unicornie 3 osoby wykonują
@Parmenides69: załóżmy na chwilę, że programowanie udało się zautomatyzować na 90%, to jak bardzo będą zautomatyzowane pozostałe zawody umysłowe? No właśnie, nigdzie się nie ukryjesz
i to:
@cebulowy_krezus: kierownik, trener personalny - 0% bo człowiek musi kontaktować się z innym człowiekiem.
no a kierownik jak najbardziej jest automatyzowalny (o ile mówimy o kierowniku nietechnicznym). chatgpt mi wypisał takie główne zadania i poziom automatyzowalności:
1. Organizacja i planowanie pracy 4/5
2. Koordynacja ludzi i