Wpis z mikrobloga

Niech mi ktos wyjaśni fenomen serialu Expanse?
Wziąłem sie za niego drugi raz. Za pierwszym razem skończyłem dwa odcinki a teraz jestem na 6 i w sumie nic takiego sie nie dzieje. Czy dalej bedzie lepiej ? Oglądam na Amazonie z tym durnym lektorem.

#seriale
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Meciek: to jest bardziej serial fabularny niż akcji, ale z tego co pamiętam potem się więcej dzieje niż na początku. Ale jak do 10 się nadal nie spodoba to odpuść bo lepiej nie będzie
  • Odpowiedz
@Meciek: potem są 'obcy' i bardziej na tym się akcja skupia, bo na początku tam chyba głownie polityka była. Ale to do końca głownie 'gadany' serial. CGI bitw w kosmosie jest bardzo drogie a to chyba mały budżet mialo.
  • Odpowiedz
@Meciek: no komuś się podoba, a komuś nie, przecież nie wszystko musi wszystkim pasować, a zmuszanie się do oglądania tylko dlatego że to ma jakąś popularność jest dziwne, jak dla mnie.
  • Odpowiedz
@Meciek: 1 sezon to tam głównie taki typowy kryminał plus polityka.
Każdy sezon się czymś różni i ma inny motyw przewodni. pierwszy to takie pierdu pierdu, wprowadzenie do tego świata aby wczuć się w klimat, poznać postacie itp.

Siła tego serialu to jak najbliższe trzymanie się zgodności z fizyką i ciekawe motywy, jak i dobre efekty.
  • Odpowiedz
@Meciek:
akcja powoli się rozgrywa, ale finalnie to jest jeden z najlepszych science fiction, jakie widziałem...
Fajnie pokazana polityka kosmiczna (taka bardzo zbliżona do rzeczywistości i tego jak byłby podzielony kosmos)
"OBCY" też później będą i wszystkie rzeczy jakie mogłaby zrobić protomolekuła (jak choćby rozbicie statku na czynniki pierwsze czy budowa "czegoś" na Wenus.
Trzeba się wczuć w ten klimat.
Najgorsze, że nie ma kontynuacji, gdzie reżyser miałby pole do
  • Odpowiedz