Wpis z mikrobloga

Urodziłem się latach 70.
Widziałem.
1. Komunę i jej upadek.
2. Koniec Układu Warszawskiego i odzyskanie niepodległości przez Polskę.
3. Powstanie Unii Europejskiej.
4. Rozkwit Polski.
Zobaczę
4. Rozpad NATO.
5. Rozpad Unii Europejskiej.
6. Być może 3WW - atomową.
7. Prawdopodobnie upadek rosji.
8. Być może koniec Polski jako niezależnego kraju.

Nie wiem czy nie za dużo jak na jedno życie :D
#historia #wojna
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 15
@LeoXIV: nawet więcej mordo piłem mleko cieple prosto od krowy a swiercze zamykałem w pustym pudełku zapałek, to się nazywa radyjko, tak mówiliśmy na to w latach 80, rzucałem też ślimakami w koleżanki w szkole i bawiłem się całe dnie na budowach osiedli z wielkiej płyty
  • Odpowiedz
@PopeLeon:

5. Rozpad Unii Europejskiej..

Te punkty się nawzajem wykluczają bo prawdopodobieństwo zajścia wszystkich z nich jest minimalne
  • Odpowiedz
4. Rozpad NATO.

5. Rozpad Unii Europejskiej.

6. Być może 3WW - atomową.

Nie
  • Odpowiedz
@PopeLeon: te same wspomnienia, komu to przeszkadzało? A tak zupełnie poważnie, to przeżyłem to co Ty i nie chciałbym przeżyć tego co wieszczysz. A najbardziej mnie w-------ą brauniarze wszelakiej maści i konfiarze, którym marzy się wyjście z UE, bo debile mają pamięć złotej rybki albo ich na świecie nie było i nie pamiętają tej biedy. Teraz nie jest doskonale, ale jest o niebo lepiej!
  • Odpowiedz
  • 1
powiedz coś po dziadkowemu

@mk321: siedzisz ciągle przed tym komputerem, ja w twoim wieku biegałem cały dzień po dworzu i bawiłem się niewybuchami z drugiej wojny światowej a wy teraz tylko ten komputer i komputer
  • Odpowiedz
@PopeLeon: moja prababka miala 12 dzieci z czego trojka umarla, przezyla dwie wojny swiatowe, majac 9 dzieci pradziadek trafil na wojne, do calosci mozna dorzucic dwa totalitaryzmy epidemie hiszpanki i cala otoczke owych czasow, przezyla 93 lata
Cytujac oszoloma w pomarańczy- nie masz kart!
  • Odpowiedz