Nie mam jak tego sam sprawdzić, ale czy jest bardzo duża różnica między wyświetlaczem macbook pro a macbook air? Poza samą jakością wyświetlanego obrazu, to chodzi mi również o odświeżanie. Od bardzo dawna używam +144Hz monitorów i się zastanawiam, czy w Air bardzo czuć te 60Hz?
@Mellisuga: no dość mocno, każdy scroll i machanie kursorem to będzie lekka irytacja na pewno, przynajmniej przez pierwsze kilkadziesiąt minut każdego dnia
@Mellisuga: Ja na Twoim miejscu bym przetestował na zywo. Ja strasznie nie lubie ekranu w pro, po ponad 2 latach nadal sie nie przyzwyczailem, jak dluzej korzystam to mnie oczy bolą. Wcześniej miałem air M1 i nie miałem takich problemów. Mam tez inne laptopy i tez brak problemów
@Mellisuga: moim zdaniem zależy dużo od tego jakiego urządzenia wskazującego używasz (trackpad/myszka). Ja używam na co dzień monitora 240 hz i jestem wyczulony na punkcie odświeżania. Macbooka Air używam czasem podłączonego do tego monitora a czasem oddzielnie (gdy jest podłączony to używam zewnętrznego trackpada) i różnica nie jest tak drastyczna jak przy myszce, bo animacji są fajnie przystosowane pod niego. Więc jak dla mnie jest ok i nie żałuję, w
#macbook
Ja używam na co dzień monitora 240 hz i jestem wyczulony na punkcie odświeżania. Macbooka Air używam czasem podłączonego do tego monitora a czasem oddzielnie (gdy jest podłączony to używam zewnętrznego trackpada) i różnica nie jest tak drastyczna jak przy myszce, bo animacji są fajnie przystosowane pod niego. Więc jak dla mnie jest ok i nie żałuję, w