Aktywne Wpisy

DominiCanes +141
Tak, wychwalam Boga przed pracą, a o co chodzi?
Dzień dobry, pięknego, Bożego piątku! I smacznej kawusi (ʘ‿ʘ)
Pan z Wami
#katolicyzm #wiara #chrzescijanstwo
Dzień dobry, pięknego, Bożego piątku! I smacznej kawusi (ʘ‿ʘ)
Pan z Wami
#katolicyzm #wiara #chrzescijanstwo
źródło: image
Pobierz
aa-aa +15
Nadciąga ostry pożar planety
źródło: 1000002440
Pobierz

Na jedno bardziej specjalistyczne badanie na NFZ musiałam czekać prawie 8 miesięcy, ale wytrzymałam, bo zapewniła mnie, że pozostałe badania wyszły dobrze, a to badanie to tak dla jej sumienia, żeby miała pewność, że faktycznie nie mam jaskry. Badania zrobione. Wszystko git. Od razu zapisałam się na kontrolę, żeby pokazać pani doktor wyniki. Wizyta za prawie 5 miesięcy. Myślę spoko, mogę czekać, jestem zdrowa. Poszłam dzisiaj zapytać się o termin do dermatologa w tej samej placówce, w której przyjmuje moja okulistka. Przy okazji zapytałam się o termin do okuliski, sprawdzić, czy dobrze zapamiętałam, bo w lutym wizyta. "Oj, bardzo mi przykro. Pani doktor nie przyjmuje już u nas. Nie podpisano nowego kontrakru. Zaraz panią wykreśle z listy. Musi pani znaleźć sobie nowego lekarza. I tak, potrzebne jest nowe skierowanie od lekarza rodzinnego".
Ehh. Mogłam się domyśleć, że długo ta dobra pasaa to trwać nie będzie.
#nfz #sluzbazdrowia #medycyna #zalesie
@Zaczytanaa: I dlatego czekasz ponad rok zamiast isc prywatnie za 2-3 stowy?
Zeby byla jasnosc - tez mnie fqurfia kraj w ktorym zyje. Ze zdzieraja ze mnie kase a i tak chodze prtwatnie. Ale wybieram tydzien a nie 4 miesiace.
Matka dostala skierowanie na USG. Z nfz za
Więc co zmieni ilość lekarzy, jak NFZ nie podpisze kontraktu?
@Zaczytanaa Mówiłam już miesiące temu że NFZ ograniczy kontrakty i ilość wizyt na fundusz żeby ciąć koszty. Przykre. Pani doktor pewnie z braku kontraktu poszła do prywaty i lepiej na tym wyjdzie. Tylko pacjentów szkoda.
p.s. poszukaj ginekologa na NFZ, nie wiem gdzie mieszkasz ale np. u mnie w przychodni (na NFZ !) jest 3 lekarzy, pracują w różne dni od 7:30 nawet do 18:30, nie ma
@ly000: wina lekarza że mu nie przedłużyli kontraktu XD.
Jak miałem problemy kardiologiczne, poważne, w grudniu, a wizyta planowa w bodaj czerwcu - dzwonię i mówię, że się źle ze mną dzieje, utraty przytomności, całkowity brak energii. W odpowiedzi? "idzie do rodzinnego po skierowanie, to dostanie pan termin na marzec" a na moje - "ja mogę nie dożyć, nie żartuję" to "niech pan
Na przykład infolinia do 15 i elo. Próbujesz się dodzwonić? Bez szans. W efekcie? Nie odmówiłem wizyty na którą czekałem 15 msc. Bo się okazało, że mi termin nie pasował xD
@Zaczytanaa: Na CITO z karta DILO matka miala termin USG za 2 miesiace. Nie doczekala bo zmarla tydzien po tym jak jej na pojutrze zalatwilem prywatnie.