Aktywne Wpisy

jmuhha +8

nilmerg +6
Widzicie tę różową plamę na tle Iranu? To Palestyna, ta część po lewej na dole to Gaza. W Gazie konflikt trwał 2 lata regularnego napieprzania po których nastąpiło zawieszenie broni a liczba bojowników Hamasu jest taka sama jak nie większa niż była na początku. Wydaje mi się, że te kilka tygodni wojny z Iranem może się przeciągnąć i nawet wujek Sam niewiele może zrobić. Co myślicie, ile to potrwa do zawieszenia broni?
źródło: screen240
Pobierz

Teoretyczna sytuacja - ja jestem niebieską strzałką, drugi kierowca czerwoną. Ja jadę prosto (ale przejeżdżam przez linię przerywaną i mam go po prawej), a drugi kierowca skręca i też przejeżdża przez przerywaną (ale ma mnie po lewej). Na miejscu żółtej kropki dochodzi do kolizji.
Kto jest winny?
Nic nie było ale tak teoretycznie xD
Jeżdżę tyle lat i autentycznie pierwszy raz mam taką rozkminę.
#prawojazdy i może Mirki z #ursynow się wypowiedzą.
źródło: rondo
Pobierz@JerzyDabczak: Rzecz w tym że obaj jedziemy prosto, ale to on przecina moją drogę. GPT twierdzi że to wystarcza żebym ja miał przerwszeństwo.
No ale jednak obaj przecinamy linię i on jest z prawej xD
@JerzyDabczak: nie zmienia.
Ogółem to takie oznakowanie na rondach jest s---------e. O tyle dobrze, że to jest na tyle małe, że wątpliwości tam raczej nie powinno być.
źródło: obraz
Pobierzźródło: obraz
PobierzMówię, o tyle dobrze, że to małe rondo, bo teraz na większym to już w ogóle byłby problem. Co za głąby w ogóle na rondzie o
PobierzNie zmienia, jedzie cały czas swoim pasem. Zmiana pasa to zmiana pojazdu względem krawędzi jezdni przy pozostawaniu na tej samej jezdni.
Łociechuj ( ͡° ͜ʖ ͡°) teraz dopiero się przyjrzałem że te pasy nie biegną dookoła.
Odszczekuję
No cóż, jak policja nie chce to chyba napiszę do WORDu. A jak word nie odpowie/odpowie jak
Pobierz