Aktywne Wpisy
Deklitoryzator +183
źródło: 1000025895
Pobierz
NadwornyPanicz +19
Brzozka to geniusz. Prawdziwy geniusz marketingu. W zbiorowej świadomości polskiego spoleczeństwa Inpost był polską firmą. Ludzie zamawiali przez Inpost ze względu na jego polskość. Cieszyli się, gdy Inpost wchodził na "zagraniczne" rynki. Ludzie w komentarzach cieszyli japę, bo hehe polska ekspansja.
#gielda #biznes #polska #inpost #pieniadze #marketing
#gielda #biznes #polska #inpost #pieniadze #marketing
źródło: image
Pobierz

moje auto co kupiłem na własność 5 lat temu, jakbym dziś sprzedał to wyjdzie mnie miesięcznie 1400 PLN a tu mam co 3 lata nowe auto i mam na wszystko wywalone.
w sensie, rozumiem, ze tam są pewnie jakieś obostrzenia, nie jestem właścicielem pojazdu, ale z drugiej strony odpadaja mi wszystkie zmartwienia w postaci napraw tego auta i zabawy z proba odsprzedaży później.
no i nie trzeba się bać 1.2 pure tech xD
wołam Pana @OptiFinance bo się zna ( ͡° ͜ʖ ͡°)
niby leasing konsumencki łączy wady zakupu i leasingu, ale ja tego nie widzę. Gdzie leży mój błąd?
#motoryzacja #leasing
źródło: abo c4
PobierzKomentarz usunięty przez autora Wpisu
@bartdziur: no ale swoim samochodem przynajmniej możesz bezpiecznie pojechać do Czech ;)
Poza tym samochód samochodowi nierówny. Mówimy o porównywalnej klasie i wyposażeniu?
W UK mnie zaskakiwała ilość ciągle nowych samochodów wszędzie (na kontynencie jednak jest większy miks używanych laaaatami) i bilboardy, reklamy jaka fura za ile na miesiąc. Sprawdziłem i już wtedy ponad 80% prywatnych
Z tego co widzę OC/AC nie jest zawarte w racie.
No i kto płaci za przeglądy, bo nie widzę
@bartdziur: Nie wiem czy dostrzegasz to jako błąd, duża część ludzi woli spłacać i coś mieć na koniec niż zostać z niczym.
@piwakk: I tak jak też opisuje @BShKF
@bartdziur Tu jest wiele detali o których ludzie o dziwo nie myślą. Znam typów na DG którzy ładują się w leasingi bo "oni muszą robić koszta" a nie mają pojęcia jak księgowany jest koszt samochodu, eksploatacji, co podlega odliczeniom i
@piwakk: To, czy zostajesz z autem na koniec czy nie to tylko detal techniczny. Istotne jest jaką część auta spłacasz przed tym zostaniem z niczym. Jeśli będzie to kwota bliska, a w idealnej sytuacji niższa niż prognozowana utrata wartości, to podpisując taką umową wygrywasz. I to pomimo, że na
600-800 zł byłoby rozsądniejszą kwotą