Wpis z mikrobloga

#vanlife #camper #odyn #korsir #yanek

Zaraz sobie wezmę ciepły prysznic.
Wiele lat temu, bodajże 1860 któryś był podgrzewacz wody bodajże wymyślony. A no i ciepłe prysznice wtedy już pewnie ludzie brali. Czyli ponad 200 lat temu nikt nie marzył nawet o ciepłym prysznicu.

Teraz mając domy, mieszkania, działki, busy, ludzie biorą te prysznice ciepłe i w ogóle nie doceniają. Tak wchodzą i spoko, normalka, ciepły prysznic. Ponad 200 lat temu ludzie w ogóle nie marzyli nawet o czymś takim.
Nie było ciepłych prysznicy.

Nie wiem czemu tak jest, ale w domu, w mieszkaniu ja tak bardzo nie doceniam, ale we własnym busie, mając do dyspozycji prysznic, gdzie mam ciepłą wodę, to możecie się z tego śmiać, ale za każdym razem jak biorę taki prysznic, to czuję się dobrze, czuję się lepiej, czuję docenienie takiej małej rzeczy jak prysznic. Nie wiem.

Możecie napisać w komentarzu, czy kiedykolwiek zastanawialiście się nawet przez moment, jaki to jest komfort, branie ciepłego prysznica.
Ć-ciekawe przemyślenia, co? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Że człowiek coś takiego nawet potrafi docenić.
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bbul44: jeszcze zużycie wody w ciągu tych dwóch minut to łącznie 3.5 litra, to niewiele ponad półtora litra na minutę. Dla porównania przeciętna słuchawka prysznicowa w domu to zużycie okolo 7-10 litrów na minutę, tak że wspaniały ten prysznic w busie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz