Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Songo23: Szabelski nawet miał swój program w telewizji. Co do wyjaśnień, to PUA są żałośni, mówią że można każda zdobyc wystarczy tylko się postarać no i kupić kurs. Już to widzę jak niski łysy gruby wożny z podstawówki Wiesiek z niepełnym uzębieniem wyrywa z sukcesem p0lke
  • Odpowiedz
  • 2
@Mirek224 PUA zaczęło się w USA w latach 70. i następnie dotarło do prawie każdego kraju na świecie. (może poza ultrakonserwatywnymi islamskimi krajami). Co więcej blackpill także wywodzi się częściowo z PUA i powstał jako reakcja na niego (zapożyczył np. koncepcję oceniania ludzi na skali 1/10 - 10/10). Bardzo mnie nurtuje ten fenomen bo intuicyjnie czuję, że uchwycenie istoty tego zjawiska pomogłoby zrozumieć wiele współczesnych fenomenów społecznych.
  • Odpowiedz
  • 2
@Mirek224: też o tym słyszałem, nie wiem o co chodziło ale pewnie o zgarnięcie rynku inceli z dwucyfrowym IQ. Ciekawy w kontekście PUA jest przypadek Chin. PUA trafiło tam koło 2015, później było kilka afer i finalnie cała ta idea została potępiona przez państwowe media. Słowo "PUA" funkcjonuje obecnie w języku chińskim jako synonim słów "manipulacja" i "gaslighting".

https://languagelog.ldc.upenn.edu/nll/?p=68714
  • Odpowiedz
@Songo23: Myślenie życzeniowe, które jest na stałe wgrane w system zachodniej myśli gdzie to teren ma się mapy dostosować, a nie na odwrót - dawniej niezbadane są wyroki boże na myśl, że rzeczywistość inaczej się potoczyła albo rób to samo tysiąc raz prawie identico i spodziewaj się innego wyniku.

Poza tym to rzucając w okno kamieniem z zawiązanymi oczami to w końcu trafisz i tak samo tutaj - wtedy sobie
  • Odpowiedz
@Songo23: Nie mogę znaleźć tego filmu ale koleś w wieku około 20 lat podchodził do młodych kobiet i prosił o numer telefonu zrobił dokładnie 100 rozmów i otrzymał 16 telefonów nie był to żaden PUA tylko typek co oglądał jakieś materiały PUA.
  • Odpowiedz
1. Kilka banalnych porad (bądź dominujący, pewny siebie, nie przejmuj się opinią innych)

Podstawy dyplomacji, nieco bardziej zaawansowana zdolność kontroli emocji i wiele innych w sumie nie trudnych rzeczy, to też dość banalne kwestie, a jednak nie są takie oczywiste dla większości. Mimo że już Fallout pokazał, że wysoka charyzma i pewność siebie otwierają liczne drzwi. Ich wzdrożenie stanowi problem.

2. Kilka banalnych technik zaczerpniętych z NLP, czyli w zasadzie mówienie cały czas
  • Odpowiedz