Wpis z mikrobloga

#expedition33 #clairobscur

Mireczki, male pytanie, tylko bez spoilerow prosze. Zaczalem wlasnie akt 3, eksplorowac mape juz teraz czy moge to robic po glownym watku? Widze, ze za pomoca Esquie moge juz latac i dostac sie w niedostepne obszary, ale nurkowac jeszcze nie moge. Dotychczas wszystkie nowe skille Esquie odblokowywalo sie przy postepach fabularnych, wiec dedukuje, ze i nurkowanie tak dostane. Troche nie wiem co robic, najchetniej bym skonczyl glowny watek fabulrny i potem sobie na spokojnie eksplorowal, ale nie wiem czy jest taka mozliwosc, a w Internecie dostaje sprzeczne informacje (j----e AI), a bardzo nie chce sobie zepsuc zabawy spoilerami, bo to zajebista giera jest
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MuszeZalozycKontoByFiltrowacGowno: Da się eksplorować po ukończeniu fabuły.

Ja eksplorowałam wszystko, co się dało, zanim robiłam progres w fabule i w efekcie przeciwnicy z fabuły byli w pewnym momencie za słabi, bo za bardzo expiłam postacie (grałam na poziomie trudności Poszukiwacz czyli tym drugim z trzech - normalnym/średnim).
Z drugiej strony dzięki temu miałam fajne bronie i pikto, a wyzwaniem byli opcjonalni bossowie.

Jeśli dostępne są nowe opcje dialogowe w obozie, to
  • Odpowiedz
@MuszeZalozycKontoByFiltrowacGowno: Nurkowanie iddblokuje sie przy przyjazni z esquie na lvl 5, po malym side quescie z francoise

aczkolwiek ono daje tylko opcje podplyniecia do miejsca oznaczonego w wodzie i klikniecia zeby zebrac znajdzke

Fabualarnie nie masz co pchac juz dla odblokowanych rzeczy czy cos bo w 3 akcie glowny watek sprowadza sie do finalu w lumiere wiec idac tam skonczysz watek
tak jak koledzy wyzej pisali, majac postac ktora wyczyscila
  • Odpowiedz
jak nie rozmawiałeś z Esquie przy każdej możliwej okazji w obozie to możesz mieć problem z odblokowaniem nurkowania.

@bomba4: Jeśli nie rozmawiał wcześniej, to te wszystkie kwestie może odblokować podczas każdego kolejnego odwiedzenia obozu. Nie da się zablokować tej umiejętności. Jedynie jest blokada, żeby nie dostać jej zbyt szybko.
  • Odpowiedz
zablokować tak jak w przypadku maksymalnego poziomu relacji z Maelle

@bomba4: A da się to zablokować? Blokuje się jakoś ta misja dla niej, jeśli jej nie wykonany w odpowiednim momencie? Jak teraz na szybko sprawdziłem, to google twierdzi, że nie.

• Odpowiedz
  • 3
@Wykopaliskasz: tak. Gdy Maelle pyta Cię o Gustava, to masz być z nią szczery. Jeśli sklamiesz to w tym momencie poziom relacji nie wzrośnie i max co będziesz w stanie osiągnąć to poziom 6
  • Odpowiedz