Wpis z mikrobloga

#fotelbiurowy
wkurzona jestem. Kupiłam sobie niecały rok temu fotel "gamingowy". Na początku było git, ale obecnie krzesło kuchenne jest wygodniejsze od tego gówna.
Spędzam tam dużo czasu, ale jest to użytkowanie normalne. Nie przekraczam granicy wagi maksymalnej nawet w 50% (niby do 150kg). Natomiast na siedzisku już jest odbity kształt mojego dupska. Serio. Idzie zobaczyć gdzie leżały pośladki, gdzie nogi i widać w którym miejscu był pieróg. D--a czuje plastik i jest niewygodnie. Nie można usiąść inaczej, bo i tak wpadasz do dziury i poza tym jest niewygodnie, nie niektóre części są wyżej, a inne niżej.
Napisałam dzisiaj reklamację, ale wątpię, żeby coś wskórali. Pewnie się czymś wykręcą (standard).

Chyba potrzebuję jednak nowego fotela, bo krzesło kuchenne trochę za niskie jak dla mnie, szura i oparcie metalowe i nieregulowane.
Coś polecacie? Najlepiej jak najtaniej, ale widzę, że ludzie wydają i ponad 1k na głupi fotel - jeżeli będzie zajebisty to mogę tyle wydać, ale no kurcze, nie chce znowu wydać kupy kasy na coś co się rozwali.
Mam też koty, więc skóra odpada, bo szybko się zniszczy.
Wzrost 170cm, waga 60-65kg
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Tyrande: Ja zauważyłem że fotele z Ikei wytrzymują długo mimo niskiej ceny.
Mój już 7 rok dobrze się trzyma.
Jeszcze każdy ma w pobliżu ten sklep to może sobie samemu poprzymierzać ich fotele i wybrać na którym wygodnie mu się siedzi.
  • Odpowiedz
@Tyrande:
Poleciłbym ten co mam, ale to nie ma sensu, bo od lat już nie jest produkowany, ani nigdzie dostępny. Kupno fotela to zawsze ruletka niestety.

@goferek:

każdy tani fotel po jakimś czasie będzie mieć wygniecioną gąbkę. Niestety.

To zawsze trochę jest kwestia szczęścia, ja mam kilkuletni z wyższej/średniej półki, i na siedzisku i oparciu gąbka jest właściwie taka sama jak od nowości - gruba, sprężysta i miękka.
  • Odpowiedz
  • 1
@goferek: on nie był tani - nie dla mnie przynajmniej (). Ja biedny człowiek, zarabiam niewiele ponad najniższą.
Kurcze, ja na tym fotelu pracuję i gram większość dnia. Wkurzona jestem, bo poza leżeniem w łóżku cały dzień czuję dyskomfort.

Chcą mi dosłać nowe siedzisko do wymiany. Ale problem powróci - kasy nie chcą oddać, żeby trochę dobudźetować nowy fotel.
  • Odpowiedz
@Tyrande:

Chcą mi dosłać nowe siedzisko do wymiany. Ale problem powróci - kasy nie chcą oddać, żeby trochę dobudźetować nowy fotel.

Mirek-spermiarz z komentarza wyżej może będzie chciał odkupić ten obecny xD

W sumie jak wymienisz siedzisko to na jakiś czas wystarczy i w międzyczasie sobie dozbierasz hajsu na nowy?
  • Odpowiedz
  • 1
@beelzebub-chan: ehh nie ma Ikei u mnie - jest Agatameble xD
zastanawiam się czy też by był dobry, czy znowu p-----------m kasę na c--------ę.
Nie stać mnie, żeby co roku wydawać 600zł na fotel xD
  • Odpowiedz
@Tyrande: Fotel gamingowy, masz na myśli fotel kubełkowy, czyli fotel samochodowy umieszczony na kółkach? Weź sobie Ikea Markus, albo cokolwiek "biurowego". Markus ma taki plus, że tam rączka jest i możesz się do tyłu odchylić, idealny nie jest, ale w tej cenie trudno o ckolwiek sensownego. Mam 181 i mi głowa wystaje jak siedzę, więc dla Ciebie będzie lepszy na wysokość, siedzisko jest szerokie, gąbka też dobra.
  • Odpowiedz
Na początku było git, ale obecnie krzesło kuchenne jest wygodniejsze od tego gówna.

@Tyrande: Tak to jest jak się kupuje współczesny "rower komunijny", takie fotele mają się podobać i być tanie w produkcji - https://www.alibaba.com/product-detail/AJUNION-Ergonomic-Gaming-Chair-Massage-Lumbar_1601623713597.html

Coś polecacie? Najlepiej jak najtaniej, ale widzę, że ludzie wydają i ponad 1k na głupi fotel - jeżeli będzie zajebisty to mogę
  • Odpowiedz