Hehe, wlasnie wrzucilem opis buga + stacktrace do #copilot ... mieli od dobrych 15 minut xDDD pewnie skończy za kolejnych 15 min i wypluje jakieś g---o które i tak nie rozwiązuje problemu...
i tak się powolutku programuje razem z tymi narzędziami AI... 30 minut w plecy xDDDDDD
@matthewonthego: Jak w kołchozie jest tylko github to lipa ale można pokombinować z opencode na subie z Copilota ale nie testowałem tego połączenia, nie wiem czy tam jakiś system prompt jest injectowany od copilota dedykowany.
@matthewonthego: Nie przywiązywać się do żadnej z opcji i regularnie zmieniać na to co akurat najlepiej sobie radzi.
Generalnie dużo mocna w tym temacie napisać i pytanie jak bardzo chcesz się zagłębić, opcja najprostsza i najszybsza by wystartować to będzie GPT.
Najlepszy overall experience daje wg. mnie gpt-5.2 w codex cli. Spokojnie może pracować kilka godzin dowożąc bardzo duże fragmenty systemu i zapewniając pełen test coverage dla zmian. W ramach
@Mleecz: w copilocie mam GPT-5.1-Codex-Max w kołchozie. Jest agent mode, ale nie ma tego agenta co w tle costam robi. jest tez GPT-5.2 Claude i Gemini nie mamy :(
@matthewonthego: No Copilot to imo mocna lipa, zdecydowanie coś tam jest namieszane w kwestii reasoning effortu tych modeli. Też mam w pracy tylko dostęp do copilota i wszystkie modele są nieporównywalnie gorsze niż gdy działam na prywatnych projektach z CLI.
@Mleecz: jak dla mnie to on się gubi w dużym projekcie do którego commituje kilka(naście) osób + ludzie commitują kawałki kodu które nie do końca są poprawne (ale działają) xD
pewnie skończy za kolejnych 15 min i wypluje jakieś g---o które i tak nie rozwiązuje problemu...
i tak się powolutku programuje razem z tymi narzędziami AI... 30 minut w plecy xDDDDDD
#vscode #programowanie #korposwiat #januszeprogramowania #programista15k
tutaj rachunek za tokeny xDDD
Czekam na propozycje!
Generalnie dużo mocna w tym temacie napisać i pytanie jak bardzo chcesz się zagłębić, opcja najprostsza i najszybsza by wystartować to będzie GPT.
Najlepszy overall experience daje wg. mnie gpt-5.2 w codex cli. Spokojnie może pracować kilka godzin dowożąc bardzo duże fragmenty systemu i zapewniając pełen test coverage dla zmian. W ramach
jest tez GPT-5.2 Claude i Gemini nie mamy :(