Wpis z mikrobloga

ma ktoś PETG przezroczysty pomarańczowy i czerwony i by się podzielił tak z 50g każdego? potrzebuje by wydrukować kloszę do autka, a nie chce by mi całe szpule potem zalegały

#druk3d
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mapache: To chyba tak nie działa. Nie sądzę, by to kolorystycznie pasowało a przy kilku warstwach nic nie będzie przenikało. Mam oba kolory w petg ale raczej zykłe.
  • Odpowiedz
@mapache: Ok - drukowałem sobie kiedyś jakieś lampy to efekt był średni choć nie miałem żadnych transparentnych filamentów. To jakiś ultra rarytas, że używek nie ma na rynku tanich?
  • Odpowiedz
@mapache: Myślałem, że chcesz oryginalne klosze robić do samochodu w normalnych wymiarach. No mogę poratować pomarańczowym (zwykły, lśniący) bo czerwony mam jeszcze zamknięty.
  • Odpowiedz
via Wypiek
  • 0
@hrumque wolę mieć materiał i sam drukować bo możliwe że będe coś zmieniał w modelu. dlatego też wolę trochę wiecej mieć, realnie na sam druk z 5g pójdzie
  • Odpowiedz
Każde petg jest trochę przeźroczyste.

@Uaephean:

ale tu nie chodzi o troche przezroczyste :)) Materialy sprzedawane jako przezroczyste nie maja dodatkow/barwnikow matujacych. I jest spora roznica miedzy materialem standardowym, a przezroczystym :)
  • Odpowiedz
@sylwek2k: Tak, to oczywiście zrozumiałe. Pamiętam nawet, że to naturalne PETG to jest bardzo przeźroczyste. Mają te filamenty jakieś inne zastosowania niż lampy czy litophane?
  • Odpowiedz
Mają te filamenty jakieś inne zastosowania niż lampy czy litophane?

@Uaephean:

Np wszelkiego rodzaju maskownice na wyswietlacze led

A poza tym, duzo zalezy od modelu i co chcesz osiagnac... nawet czesci do drukarki mozesz sobie zrobic, bo to kwestia dobrania filamentu do estetyki, jaka chcesz stworzyc :)
  • Odpowiedz
@sylwek2k: Ale ja drukuję od dobrych 7-8 lat kiedy wychodził ender3 więc nieco się tam drukowało usprawnień. Chodziło mi o jakieś szersze zastosowanie niż maskownice/listwy ściemniające itp
  • Odpowiedz