Wpis z mikrobloga

Do kawki wrzucam kolejny przykład patologii z branży #nieruchomosci Nasz ulubieniec, czyli pan Midel pokazuje dziś mieszkanie (xD) o powierzchni 11m2 za które czynszojad kasował 2500 pln (xDD), a rzekoma wartość rynkowa owego mieszkania będącego lokatą kapitału to 380k pln (xDDD). Ktoś tam upadł na głowę #patodeweloperka no i trochę #heheszki
Lemmonix - Do kawki wrzucam kolejny przykład patologii z branży #nieruchomosci Nasz u...
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Lemmonix: @zeMadafaka wiele osób o tym nie wie ale ten gosc w okolicach 2015 roku swoimi filmami przyczynil się do powstania tysięcy flipperów przez co nieruchomosci w calym kraju zaczęły rosnąć. Nie wiem nawet czy termin flipper obowiązywał już wcześniej. Mimo wszystjo to szkodnik który napompował te bańkę. Sam dzięki temu powiększył wartość wszystkich swoich mieszkań. Dlatego tak naganiał ludzi do inwestowania w mieszkania. Nie przyzna się do tego
  • Odpowiedz
wiele osób o tym nie wie ale ten gosc w okolicach 2015 roku swoimi filmami przyczynil się do powstania tysięcy flipperów przez co nieruchomosci w calym kraju zaczęły rosnąć. Nie wiem nawet czy termin flipper obowiązywał już wcześniej. Mimo wszystjo to szkodnik który napompował te bańkę.

@James2000: Wiele osób o tym nie wie, bo to kompletna bzdura. Handel mieszkaniami się upowszechnił, bo się opłacał i można było na tym zarobić,
  • Odpowiedz
  • 0
@ivan-grozny997: Jeszcze szczują na Midla za to, że swoją zasadnością i umiejętnością dostosowania się do rzeczywistości zarobił ogromne pieniądze.

Pretensje powinny być kierowane do rządzących za to, że latami ignorowali problem z dostępnością mieszkań i pozwalali na działalność fliperom. Ja bym wolał, żeby mądrym i przedsiębiorczym ludziom bardziej opłacało się budowanie startupów niż remontowanie i obracanie mieszkaniami po menelach i emerytach.
  • Odpowiedz
@James2000: Fanem Midela nie jestem, niemniej sprostuję. Sam niejednokrotnie mówił, że mieszkania kupuje pod utrzymanie wartości oraz dzięki dźwigni kredytowej (niewielka stopa przez wiele lat) chce spłacić to czynszem od najemcy. Opowiadał w jednym z wywiadów, że dookoła słyszy o flipowaniu, a on sam nie wie co to jest flip (skrót myślowy). Sprzedał nieruchomości komercyjne po latach, ale flipem bym tego nie nazwał. Prędzej przyczynił się do trendu inwestowania w
Gryczan - @James2000: Fanem Midela nie jestem, niemniej sprostuję. Sam niejednokrotni...
  • Odpowiedz
@James2000: Jeszcze tylko dodam bo nie mogłem edytować. Generalnie uważam, że słabo państwo ustawiło zasady gry (brak katastralnego od np. 3. mieszkania), gdyż na dłuższą metę zwykłej osobie normalnie zarabiającej ciężko jest kupić mieszkanie. A że inni mając biznes i pokłady gotówki na wkład własny na x mieszkań i zdolność kredytową to wykorzystali to prędzej narzekam na zasady gry aniżeli ludzi, którzy z tego skorzystali. Przerabiamy to co Europa lata
  • Odpowiedz