Wpis z mikrobloga

Mam #nintendoswitch OLED.
Mam jakiegoś marketowego pada FLIX GAMEPAD od Techbite.

Jako, że konsolka stoi w stacji dokującej na takiej zabudowanej szafce, tuż obok routera, to mam problem z prawym JoyConem - trochę ma laga, więc chciałem wypróbować tego Flix Gamepada, ale za ch... Chiny Ludowe nie potrafię tego sparować.

Próbowałem podpinać kablem USB-C (do konsolki) -- micro USB do pada. Co prawda był to taki kabel do ładowania telefonu - nie wiem czy to ma znaczenie, że może jakiś lepszy kabel zadziała.

Nie ma też na tym padzie żadnego guzika stricte przeznaczonego do synchronizacji.

Jak to jest? Część padów po prostu nigdy nie zadziała i mam sobie odpuścić czy drążyć dalej?
staryhaliny - Mam #nintendoswitch OLED.
Mam jakiegoś marketowego pada FLIX GAMEPAD od...

źródło: Bez tytułu

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@staryhaliny: poczytaj instrukcje - te chińskie pady często mają kilka trybów uruchamiania. Zazwyczaj różne tryby się uruchamia kombinacją power + X / power + Y / Power + A / Power + B. I raz jest wykrywany jako procontroller, raz jak pad od xboxa, raz jako pad od PS.
  • Odpowiedz
@staryhaliny: Switch ma inny protokół komunikacyjny ze swoimi kontrolerami, żeby podpiąć zwykłego pada działającego na blutacz musisz mieć adapter, który pozwoli im się sparować.

8bitdo jest chyba najpopularniejszą opcją

https://shop.8bitdo.com/products/8bitdo-wireless-usb-adapter-2-for-switch-windows-mac-raspberry-pi-compatible-with-xbox-series-x-s-controller-xbox-one-bluetooth-controller-switch-pro-and-ps5-controller
  • Odpowiedz
  • 0
@nalej_mi_zupy: Dzięki za info. Jednak boję się, że go kupię, a i tak nie wyeliminuję zakłóceń :/

Spróbuję jeszcze pograć z wyłączonym routerem. Najwyżej znajdę nowe miejsce dla stacji dokującej.

Bardzo dziękuję za pomoc.
  • Odpowiedz