Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 72
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 26
@Tagliacozzo: nie wiem, może widok ubranego w kominiarę typa próbującego na siłę otworzyć jej drzwi sprawił, że postanowiła s.ierdalać, dla bezpieczństwa swojego i swojego dziecka?

Co w sumie w retroperspektywie miało co najmniej uzasadnienie biorąc pod uwagę, że jeden z tych typów strzelił jej w głowę gdy tam odjeżdżała
  • Odpowiedz
@Pepperami: Może, jak widzę człowieka zatrzymującego mnie w mundurze i z bronią to też odruchowo mam myśli przeróżne. Ale zazwyczaj rozsądek wygrywa i jednak zatrzymuję się do kontroli. W stanach to wgl bym chodził jak w zegarku pewnie znając ich historie ze strzelaniem jak ktoś się podejrzanie zachowuje.
  • Odpowiedz
  • 275
@Pepperami: jakby nie odskoczył to by go jebnela i nie nie popieram tego że ją zastrzelił, ale ona tam mieszka całe życie i powinna sobie zdawać sprawę z tego że psy i inne służby najpierw strzelają a później zadają pytania, wiec taka ucieczka jak obok jej samochodu stało paru mundurowych jest godna lewackiej logiki
  • Odpowiedz
@cl19: Też tego nie ogarniam. Mieszkam na drugim końcu globu i wiem że jak mnie ktoś w ameryce zatrzymuje to kładę grzecznie rączki na kierownicy i nie zadaję zbędnych pytań. Nie odbieram tutaj ofierze prawa do bycia ofiarą ale jakiś instynkt samozachowawczy warto mieć
  • Odpowiedz
  • 5
Ale zazwyczaj rozsądek wygrywa i jednak zatrzymuję się do kontroli.

tam mieszka całe życie i powinna sobie zdawać sprawę z tego że psy i inne służby najpierw strzelają a później zadają pytania,

@cl19: @Tagliacozzo: a, no to za.ebiscie, można się rozejść, sprawy nie było
  • Odpowiedz
nie wiem, może widok ubranego w kominiarę typa próbującego na siłę otworzyć jej drzwi sprawił, że postanowiła s.ierdalać, dla bezpieczństwa swojego i swojego dziecka?

@Pepperami: to po cholere tam się w ogóle pchała?
  • Odpowiedz
  • 12
@Pepperami: no co zajebiście? tam jak sięgniesz po portfel do kieszeni na dupie to mogą cię odstrzelić i nic im za to nie zrobią, więc muszą się z tym liczyć. Jak się nie używa mózgu to efekty są jak na filmiku
  • Odpowiedz
no tak, mogła siedzieć w domu XD

@Pepperami: no mogła nie blokować przejazdu agentów federalnych, tutaj sie obaj zgadzamy
potem mogła nie uciekać podczas bycia legitymowaną
potem mogła nie próbować taranować dwutonowym autem agenta federalnego
  • Odpowiedz
  • 12
@cl19: no to z.jebiście, że nie ma sprawy. Nie wyszło "ona chciala tego 'policjanta' zamordować!" to teraz "no bo policja w US duże strzela, proszę się rozejść!!!" lub jak typo wyżej "jak będziesz obywatelu grzecznie siedział w domu na dupie to cie aparat państwa nie zabije na ulicy!"

Brawo chłopaki, dobrze wytresowane z was NPCe, jak wam p̶o̶l̶i̶c̶j̶a̶n̶t̶ typ w kominiarce każe stać/skakać, to wy stoicie/pytacie jak wysoko/zostajecie w domu
  • Odpowiedz
Brawo chłopaki, dobrze wytresowane z was NPCe

@Pepperami: Po prostu szanują swoje życie i zdrowie. Natomiast ponownie nie mieszajmy dwóch systemów walutowych. W Polsce możesz śmiało taranować policjantów i nie stosować się do poleceń. Te asy w trakcie zatrzymania to potrafią co najwyżej postrzelić kolegę ze służby w stopę XD Konsekwencje będą dopiero później, ale to parę lat wiezienia albo niepoczytalność.
  • Odpowiedz
@Tagliacozzo: Ja tam się na ameryce nie znam, więc zabiorę głos, ale jak ubrany "na czarno" ziomek w kominiarce z pistoletem w dłoni szarpie za klamkę od drzwi i próbuje je otworzyć to nie trudno mieć skojarzenie z "napadem".

Uśmiechnięta twarz agenta po "interwencji" to mniej więcej tak jak fiutin z tuskiem się ściskają w smoleńsku, że 3 dni wcześniej samolot nie pierdyknął. Niby zrozumiałe powody do zadowolenia, ale jednak
  • Odpowiedz