Aktywne Wpisy

tomwick55 +101
Przekaz kibiców Legii Warszawa do piłkarzy po meczu w Gdyni, który był 11 spotkaniem z rzędu bez zwycięstwa
#legia #mecz #ekstraklasa #pilkanozna #kibice
#legia #mecz #ekstraklasa #pilkanozna #kibice

Moseva +69

Najgorsze, absolutnie najgorsze jest to, że nie umiem zachować jako takiej stałości charakteru i zachowania. Często popadam w totalną depresję, która mnie blokuje na wszystko - nawet jeśli próbuje do mnie zagadać kobieta (co zdarza się raz na 5 lat i już pewnie wyczerpałem swój limit) to jestem tak skupiony na przeżywaniu smutku, że nic nie odpowiadam. Wraz z większą liczbą przeżytych lat coraz bardziej paraliżuje mnie strach, że to koniec. Coraz rzadziej myślę racjonalnie, pożera mnie otchłań rozpaczy. Chciałem innego życia a nie umiałem go sobie zapewnić (częściowo z mojej winy, częściowo nie). Podjąłem wiele złych decyzji, które w momencie ich podejmowania mogły wydawać się słuszne. Nie przeszedłem kilku "quick time events" które mogły zmienić jeśli nie wszystko to wiele. Naprawdę współczuję moim rodzicom, że wychowali kogoś takiego jak ja. Mogę mieć do nich (i mam) mnóstwo żalu, ale czy to cokolwiek zmienia - zwłaszcza, że dobijają już do 80.
Czy ktokolwiek mógłby poratować radą albo podzielić się doświadczeniem, może komuś udało się przetrwać coś podobnego i jednak potrafił zmienić dotychczasowy bieg losu.
#przegrywpo30tce #przegrywpo40tce #przegryw #depresja #nerwica
Komentarz usunięty przez moderatora
Jedno i drugie. Jak ktos ma sklonnosc do depresji to nie mozna siadac na dupie. Mimo szczerej niecheci trzeba isc cos zrobic albo sie z kims spotkac. Mi "tilapia" pomogla nie wpadac w skrajne stany emocjonalne. Ale przylozylem sie do tego i pracowalem nad soba mialem szczera chec zmiany (w--------e na siebie ktore widze z twojego posta
jesli zamierzasz umrzec pojutrze, to w pewnym sensie zmarnowales zycie (ciezko zdefiniowac), jesli nie to nie jestes jeszcze w polowie
zeby cie dobic - czesc ludzi poznala juz osobe, z ktora spedzi kolejne relaywnie szczesliwe 40 lat, wychowa dzieci i umrze (niestety nie tak duza czesc, plus zwykle tylko czesc
@matka_boska_w_klapie: a otaczałeś się patologią? Bo ja w szkole i na osiedlu się otaczałem i dlatego siedziałem przy kompie. Gdybym się urodził w miejscu gdzie dzieci szanują innych to bym z nimi czas spędzał.