Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 67
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@diszpetri: obejrzałem film,
1. zaczela jechac prosto na niego z boksujacymi oponami. Zupelnie nie wyglada to na probe ominiecia, tylko ucieczki nie zwracajac uwage na przejechanie kogoś. Oczywiscie skoro zdazyl ja zastrzelic pewnie mial czas na odsuniecie sie, nie zmienia to faktu ze jechala na niego.
2. Oprocz ICE, przy oknie probujacy ja zatrzymac byl umundurowany policjant, wiec nie prawda ze tylko ICE ja zatrzymywalo. Kwestia przypadku kto stal przed
  • Odpowiedz
  • 5
@diszpetri: "bezprawnej próbie zatrzymania (aby podjąć jakąkolwiek interwencje musieliby mieć podejrzenie naruszenia prawa imigracyjnego)."
A potrafisz udowodnić to stwierdzenie?
  • Odpowiedz
  • 1
@diszpetri: Gościu jest nabuzowaną małpą z granatem . Gościówa pewnie histeryczka, jak większość kobiet w stresie. To musiało się tak skończyć.
  • Odpowiedz
@Szczur_w_Koronie: nie wiem o co chodzi w tym kontekście. Ale taka mentalność to niewolnictwo najwyższych lotów. Jeśli nie robi się nic złego i jakaś służba chce od Ciebie dowodu ponieważ sobie coś ubzdurali to jedyne co powinni dostać to zażalenie do prokuratora
  • Odpowiedz
  • 6
@Szczur_w_Koronie: @wloczykij83 @BornToDie69 Mój wpis raczej jest o tym, w zależności co się stanie, wtedy druga strona zachowuje się jak zwierzęta świętując po ludzku nieszczęście kogoś zupełnie obcego. Tylko z powodu, że zakwalifikowali ją sobie jako taka z przeciwnej opcji
Tutaj sytuacja jest trochę bardziej dynamiczna bo to był protest, gdzie ta kobieta chyba próbowała zagrodzić im drogę? Chyba dlatego widać że wysiadają do niej bezpośrednio z auta
  • Odpowiedz
Mam IQ 80 i wiem że jak mnie zatrzyma Policja, Straż Graniczna, czy nawet wojsko to daje dowód na 5 minut, panowie oddadzą i sobie odjeżdżam. Grasz w głupie gry, wygrywasz głupie nagrod

@Szczur_w_Koronie: czyli jak bojówki bakiewocza dostaną więcej władzy od rządu to pozwolisz sobie srać nawet do ryja. Po Polakach się nie spodziewałem, że będą grzecznie skakać bo władza im coś każe xD Szok, że to spoleczenstwi robiło
  • Odpowiedz
.Tymczasem zastrzelenie w biały dzień kobiety przez funkcjonariusza ICE (czyli nie policjanta, a najbliżej im do naszej Strazy Granicznej) jest usprawiedliwiane, a nawet celebrowane, że miała inne poglądy polityczne/społeczne. Czy to jest wystarczający powód żeby kogoś zabić?

@diszpetri: nie, poglądy polityczne to nie jest powód do strzelania do zatrzymanej

Przecież na tym filmie jednoznacznie widać po ruchu kół, że kobieta kręci kierownicą, aby tego agenta ominąć i odjechać/uciec
  • Odpowiedz
Co ty w ogóle ćpiesz?!

ICE ścigają nielegalnych imigrantów albo takie osoby co popełniły przestępstwo, więc skąd wiesz, że ta osoba jest "niewinna"

jakby była niewinna to by nie uciekała? PROSTE??!!

Szczególnie w USA, gdzie każda ucieczka kończy się strzałami

@diszpetri:
  • Odpowiedz
przykro się to wszystko czyta jak polityka wyprała ludziom łby

@diszpetri: no przykro się czyta. Mają inną opinię niż ty. To nie jest tragedia. Dorośli dojrzali ludzie oddzielają poglądy od wartości człowieka, bo dojrzałość to zgoda na ambiwalencję.
  • Odpowiedz