Wpis z mikrobloga

W mojej karierze podrozniczej po Europie, najwiekszy syf spotkal mnie w hotelu na teneryfie w puerto de la cruz BEST SEMIRAS.
Teraz juz rozumiem czemu to byl najtanszy hotel przez posrednika turystycznego.
- znaleziony 1 rybik w pokoju
- znaleziony 1 prusak w lazience
- mole w pokoju, lazience, korytarzach
- w pokoju na calej scianie z tapeta dziesiatki jak nie setki tzw. psotnikow. Zglosilem recepcji. Recepcja przyslala technika. Technik odeslal do recepcji.
- czesto posciel wymieniana na brudna np. Z kepka kurzu lub po krwi
- co 2-3 dni przestsje dzialac klima i trzeba wolac technika, ale zanim sie skapne ze nie wieje pokoj stoi caly dzien w wilgoci przez to (smrod z wilgoci czuc dopiero jak wroce z zewnatrz)
- sztucce i talerze na stolowce bardzo czesto brudne
- w salacie byly mszyce
- pomidory mialy czarna ziemie, latwo schodzaca jak sie je potarlo jakby ktos ich nie umyl
- 4 dnia dostalem zatrucia, rzygalem + biegunka
- w windzie inni skarzyli sie ze chlop jednej baby dostal biegunki a drugiej rzygal tego samego dnia co ja zaczalem
#hiszpania #spierdotrip #turystyka #teneryfa
fremmm - W mojej karierze podrozniczej po Europie, najwiekszy syf spotkal mnie w hote...

źródło: fb95e110

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wykopowy-znawca-expert: o, kiedy byłeś? Za miesiąc lece i będę tam przez tydzień, z opini widze, że jedzenie (śniadania) mają słabe, problemy z winda i zalewającym prysznicem.
Byłeś tam może autem? ciężko zaparkować?
  • Odpowiedz
  • 1
@Luffik: wybrałeś ten sam hotel? To współczuję, jak mozesz jescze zmienić to zmień. Wczesniej byłem w Be live oratava i tam było ok, chociaż jedzenie nie jakieś super, ale czyściej i pracowali na kuchni biali ludzie.
  • Odpowiedz
@Luffik: tak byłem. Z parkingiem ciężko, ale jak jesteś gotowy podejść te 5-10 minut lub pokręcić się 10 minut w poszukiwaniu miejsca no to jakoś da radę. Czasem oczywiście staniesz bezpośrednio pod hotelem. Ludzie co narzekają na jedzenie to jakieś kiepy. W tym hotelu jadłem najlepsze jedzenie z jakichkolwiek pobytów typu all inc/half board. Żadne luksusy ale na prawdę dobra jakość.
  • Odpowiedz
@fremmm: mam w tym co pisał Mirek wyżej - atlantic mirage, kawałek obok tego co się strułes

@wykopowy-znawca-expert właśnie popatrzyłem na google maps i jakieś 15min pieszo jest parking publiczny spory więc nawet tam bym mógł.
Po małych wyspach już trochę jeździłem - Sycylia, Jeju czy ostatnio Majorka. Zawsze staram się brać najmniejsze, wygodne autko bo bywa różnie właśnie. Teraz padło na Seata arona w automacie ( ͡°
  • Odpowiedz
@Luffik: oczywiście. Tylko wiesz, czasem dostaniesz nie to co zamawiasz. Brałem cicar 6 razy i 3 razy dostałem większe niż to co zamówiłem. W Puerto masz podziemny parking za chyba 50 euro na miesiąc? Musisz sprawdzić. W galerii martianez, tam na dole pod hotelem, pod klifem. Ale do best semiramis czy atlantic mirage masz wtedy 1000 schodów pod górę.
  • Odpowiedz