W mojej karierze podrozniczej po Europie, najwiekszy syf spotkal mnie w hotelu na teneryfie w puerto de la cruz BEST SEMIRAS. Teraz juz rozumiem czemu to byl najtanszy hotel przez posrednika turystycznego. - znaleziony 1 rybik w pokoju - znaleziony 1 prusak w lazience - mole w pokoju, lazience, korytarzach - w pokoju na calej scianie z tapeta dziesiatki jak nie setki tzw. psotnikow. Zglosilem recepcji. Recepcja przyslala technika. Technik odeslal do recepcji. - czesto posciel wymieniana na brudna np. Z kepka kurzu lub po krwi - co 2-3 dni przestsje dzialac klima i trzeba wolac technika, ale zanim sie skapne ze nie wieje pokoj stoi caly dzien w wilgoci przez to (smrod z wilgoci czuc dopiero jak wroce z zewnatrz) - sztucce i talerze na stolowce bardzo czesto brudne - w salacie byly mszyce - pomidory mialy czarna ziemie, latwo schodzaca jak sie je potarlo jakby ktos ich nie umyl - 4 dnia dostalem zatrucia, rzygalem + biegunka - w windzie inni skarzyli sie ze chlop jednej baby dostal biegunki a drugiej rzygal tego samego dnia co ja zaczalem #hiszpania #spierdotrip #turystyka #teneryfa
@wykopowy-znawca-expert: o, kiedy byłeś? Za miesiąc lece i będę tam przez tydzień, z opini widze, że jedzenie (śniadania) mają słabe, problemy z winda i zalewającym prysznicem. Byłeś tam może autem? ciężko zaparkować?
@Luffik: wybrałeś ten sam hotel? To współczuję, jak mozesz jescze zmienić to zmień. Wczesniej byłem w Be live oratava i tam było ok, chociaż jedzenie nie jakieś super, ale czyściej i pracowali na kuchni biali ludzie.
@Luffik: tak byłem. Z parkingiem ciężko, ale jak jesteś gotowy podejść te 5-10 minut lub pokręcić się 10 minut w poszukiwaniu miejsca no to jakoś da radę. Czasem oczywiście staniesz bezpośrednio pod hotelem. Ludzie co narzekają na jedzenie to jakieś kiepy. W tym hotelu jadłem najlepsze jedzenie z jakichkolwiek pobytów typu all inc/half board. Żadne luksusy ale na prawdę dobra jakość.
@Luffik: żadnych problemów z windą czy czymkolwiek. W ogóle miło wspominam pobyt tam. Obsługa na recepcji też zajebista typu co poprosisz to ci zrobią.
@fremmm: mam w tym co pisał Mirek wyżej - atlantic mirage, kawałek obok tego co się strułes
@wykopowy-znawca-expert właśnie popatrzyłem na google maps i jakieś 15min pieszo jest parking publiczny spory więc nawet tam bym mógł. Po małych wyspach już trochę jeździłem - Sycylia, Jeju czy ostatnio Majorka. Zawsze staram się brać najmniejsze, wygodne autko bo bywa różnie właśnie. Teraz padło na Seata arona w automacie ( ͡°
@Luffik: oczywiście. Tylko wiesz, czasem dostaniesz nie to co zamawiasz. Brałem cicar 6 razy i 3 razy dostałem większe niż to co zamówiłem. W Puerto masz podziemny parking za chyba 50 euro na miesiąc? Musisz sprawdzić. W galerii martianez, tam na dole pod hotelem, pod klifem. Ale do best semiramis czy atlantic mirage masz wtedy 1000 schodów pod górę.
Teraz juz rozumiem czemu to byl najtanszy hotel przez posrednika turystycznego.
- znaleziony 1 rybik w pokoju
- znaleziony 1 prusak w lazience
- mole w pokoju, lazience, korytarzach
- w pokoju na calej scianie z tapeta dziesiatki jak nie setki tzw. psotnikow. Zglosilem recepcji. Recepcja przyslala technika. Technik odeslal do recepcji.
- czesto posciel wymieniana na brudna np. Z kepka kurzu lub po krwi
- co 2-3 dni przestsje dzialac klima i trzeba wolac technika, ale zanim sie skapne ze nie wieje pokoj stoi caly dzien w wilgoci przez to (smrod z wilgoci czuc dopiero jak wroce z zewnatrz)
- sztucce i talerze na stolowce bardzo czesto brudne
- w salacie byly mszyce
- pomidory mialy czarna ziemie, latwo schodzaca jak sie je potarlo jakby ktos ich nie umyl
- 4 dnia dostalem zatrucia, rzygalem + biegunka
- w windzie inni skarzyli sie ze chlop jednej baby dostal biegunki a drugiej rzygal tego samego dnia co ja zaczalem
#hiszpania #spierdotrip #turystyka #teneryfa
źródło: fb95e110
PobierzKomentarz usunięty przez autora Wpisu
Byłeś tam może autem? ciężko zaparkować?
@wykopowy-znawca-expert właśnie popatrzyłem na google maps i jakieś 15min pieszo jest parking publiczny spory więc nawet tam bym mógł.
Po małych wyspach już trochę jeździłem - Sycylia, Jeju czy ostatnio Majorka. Zawsze staram się brać najmniejsze, wygodne autko bo bywa różnie właśnie. Teraz padło na Seata arona w automacie ( ͡°