Wpis z mikrobloga

Cześć, chodzę trochę po górach, nie wyżej niż Kasprowy w takich niskich butach CMP, zastanawiam się czy zrobię w nich Szrenica - Śnieżne Kotły, wiadomo dokładając raczki i stuptuty. Co myślicie? Nie powinno dopadać do weekendu 15-17 i prognoza wygląda dobrze.

https://www.decathlon.pl/p/mp/cmp/buty-trekkingowe-cmp-rigel/_/R-p-1f786a28-ba5e-47bb-b93e-258a629dece5?mc=1f786a28-ba5e-47bb-b93e-258a629dece5_c1&c=Czarny

#gory
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@staniolo: W niskich butach w śnieg? Powodzenia. Przejść pewnie przejdziesz ale to żadna przyjemność łazić z wodą w butach, zimą dobrze mieć też stuptuty (śmiesznie sie to nazywa xd)
  • Odpowiedz
@staniolo: widziałem ukraińców na Babiej w środku zimy w adidasach. Patent taki, że na stopy nakładasz reklamówki z biedronki i wsuwasz całość do buta i owijasz sznurkiem pod kolanami. Był taki mróz, że nie chcę sobie wyobrazić temperatury zawilgoconych stóp po 3 godzinach podejścia w śniegu pod kolana.
Stuptuty na pewno sporo pomogą, o ile dobrze dopasowane i szczelnie domknięte. A raczki? To sprzęt na miejski chodnik, a nie góry
  • Odpowiedz
@Jare_K: Ja łaziłem w raczkach po karkonoszach i nie było problemu ale miałem jeszcze kije. Bez nich ciężko w zime. Teraz na Wallberg będę szedł w raczkach zobaczymy co to będzie ale szlak znam nie powinno być problemu oprócz podejścia pod szczyt bo tam dużo kamieni i stromo więc sam szczyt sobie pewnie odpuszczę bo te 100m niżej widoki i tak są wspaniałe
  • Odpowiedz
@staniolo: Dać się da, znajomy biega po górach, w zimie tez i robi to w niskim obuwiu. Kwestia Twojego komfortu. Jak buty Ci nie przemokna i nie będzie Ci zimno w palce to nie widzę problemu. Ta trasa jest bardzo łatwa nawet zima, ale czasami mozna trafic na warunki gdzie masz śnieg po łydki, w tedy będziesz miał wodę w butach na 100% :D

Kup sobie jakieś wysokie buty na
  • Odpowiedz