Wpis z mikrobloga

Może mi ktoś wytłumaczyć co ten jeb@#! #yanosik robi, że tyle baterii zżera? Dzisiaj odłączyłem przy 100 %, odpaliłem pod koniec dnia na godzinę i bateria dosłownie leci w oczach, a smartfon wyraźnie się nagrzewa. Dodam tylko że korzystam na wyłączonym ekranie. Yanosik pracował dokładnie 1h 6 minut z czego 1h4 minuty w tle...i było to 45 % zużytej energii w ciągu tego dnia... Dla porównania Google Maps było odpalone 5h19 minut i było to tylko 11 %, Youtube przez BT 4h w tle i też tylko 11 %, Youtube Music 3h i 9 %. Czyli łącznie Google maps, YT i YT music pracowały przez ponad 12h i zużyły dużo mniej energii niż yanosik który był odpalony na ledwie godzinę...

#andorid #smartfon #vivo
L722 - Może mi ktoś wytłumaczyć co ten jeb@#! #yanosik robi, że tyle baterii zżera? D...

źródło: yyy

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop
  • 1
@MistrzKowalski: że co? Przecież to nawet kupy się nie trzyma co napisałeś. Masz przecież Google maps dla porównania, które też korzysta z GPS, było odpalone ponad 5 razy dłużej, a zużyło 4 razy mniej energii...przecież po to dałem dla parowania.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@lekcjekaczan9e: szkoda nowego smartfona zarzynać tym gównem... myślałem że to może u mnie coś nie tak. Wcześniej miałem Mi 11 Ultra to nie kojarzę żeby aż tak żarł....dosłownie x20 razy więcej jak google maps które w sumie robi to samo...
  • Odpowiedz
Janosik ma usługę notione, działa jak AirTag Apple więc w tle wyszukuje urządzenia, nie wiem czy to przez to.ale przestałem używać ,w dodatku w większych miastach ciągle zgłoszenia były ze stoją a od rana zgłaszałem odwołanie a i tak informował że niby są .
  • Odpowiedz
@L722: mam ro samo na galaxy S23U oraz żonka na S25U. masakra jakaś. batria 50% w godzinę. odwalili mannianę totalną z aktualizacjami. Co ciekawe nie jesteśmy sami. wystarczy sprawdzić opinie w google play i włączyć sortowanie od najnowszych. same negatywy. Czyżby przechodzonko na WAZE?
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@royal90: to dobrze wiedzieć bo już myślałem, że coś z moim smartfonem się nie dogaduje, u mnie Vivo X300 Pro i ten yanosik żre dokładnie x20 razy tyle co google maps, a telefon robi się wyraźnie ciepły. Bateria 6 500 mAh a yanosik by ją zajechał w 6h pracujące tylko w tle xD
  • Odpowiedz