Wpis z mikrobloga

mireczki potrzebuje tani, dobry booster do toyota yaris hybryda 2022 plus #lpg xD
czasami tak jakby mu brakuje troche pradu i trzeba go pyknac z kabli, zaplon odpala ale jak przekrecasz zeby jechac to nie wrzucisz biegu, nie wiem czy moze ktos ma podobny problem? byl oddawany na gwarancje, tamci umywaja rece, nie widzieli zadnej usterki i nic nie naprawili, nieironicznie moje e46 kupione za 3,5k mialo mniej problemów przez ten rok niz prawie nowa tojota z przebiegiem 50k #toyota #yaris #hybryda
#samochody #motoryzacja
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@curiousboi: masz dostęp do gniazdka sieciowego? Zamiast tego raz na kilka dni lepiej podpiąć i podładować zwykłym prostownikiem sterowanym elektronicznie. Wystarczy taki za około stówkę.

A jeśli chodzi o booster - to dowlony z Aliexpress lub Temu. Do hybrydy nie potrzeba wysokiej mocy rozruchowej. Z tym że jeśli akumulator chociaż raz zostanie głęboko rozładowany to jego pojemność maksymalna drastycznie spada, bo ulega zasiarczeniu. Próba naprawy teoretycznie jakaś jest, ale niewiele
  • Odpowiedz
  • 0
@hyperlink:

masz dostęp do gniazdka sieciowego? Zamiast tego raz na kilka dni lepiej podpiąć i podładować zwykłym prostownikiem sterowanym elektronicznie. Wystarczy taki za około stówkę.

tu chodzi o moją mamę 60lvl, mnie teraz nie ma w domu podczas warunków takich jakie panuja i szukam cos na szybko dla
  • Odpowiedz
tu chodzi o moją mamę 60lvl, mnie teraz nie ma w domu podczas warunków takich jakie panuja i szukam cos na szybko dla kobieciny.

@curiousboi: W sumie to nie jest odpowiedź na moje pytanie, bo to co przedstawiłem jest lepszym rozwiązaniem. Jeśli tylko jest taka możliwość (garaż, własne podwórko) to taki prostownik dostaniesz w każdym kilkunastotysięcznym mieście od ręki. Booster należy traktować jako rozwiązanie awaryjne, doraźne i dla osób bez
  • Odpowiedz
  • 0
@hyperlink: mam garaz i mam gniazdko sieciowe, nawet mam prostownik taki z lidla dosyc prosty
jak dokladnie podladowac, gdzie to wpiąć? pod maską ten czerwony jako plus, i minus gdziekolwiek do karoserii czy jest jakis inny patent?
  • Odpowiedz
@curiousboi: W takim razie to wystarczy. W skrzynce bezpieczników plus do tego czerwonego (co odchyliłeś), drugi do masy bloku silnika (w takiej kolejności). Jeśli nie wiesz gdzie dokładnie masz masę, zrób proszę zdjęci silnika, bo nie widzę.
  • Odpowiedz
@hyperlink super, już wszystko wiem filmik wysyłam mamie żeby miała na wszelki wypadek i gra gitara, powiem jej gdzie ten prostownik leży i ok, dzięki serdecznie Mirku za wyczerpanie tematu!!
  • Odpowiedz
@curiousboi: Pamiętaj tylko żeby to był prostownik nowszego typu, ze sterowaniem elektronicznym, a nie jakichś pamiętający jeszcze wczesne lata 90., którego trzeba samemu pilnować, bo możesz uszkodzić jeszcze bardziej akumulator. Takie coś będzie w zupełności wystarczające:
hyperlink - @curiousboi: Pamiętaj tylko żeby to był prostownik nowszego typu, ze ster...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
@curiousboi to jest hybryda, akumulator jest tylko potrzebny do włączenia elektroniki i jeżeli po włączeniu auta masz napis ready to żadne boostery nie są ci potrzebne i nic nie zmienią. A jeżeli nie umiesz uruchomić zapłonu to wymieniasz ten mały akumulator i tyle.
  • Odpowiedz