Wpis z mikrobloga

a potem się dziwić że wykopki jęczą że żadna mirabelka ich nie chce, jak widzi wykopka w takim samochodzie

@weeego: Jak to jest powód, to chyab lepiej, że nie chce.

@Dd9900 I za dwa lata podniosą znowu normy i trzeba będzie kupić kolejnego gruza. A jak kogo stać to będzie jeździł Escalade z silnikiem 6.2 i to będzie eko. ekologia,srekologia
  • Odpowiedz
@Fkyt: Ta, tymczasem ja - kupiłem za 40 tysięcy diesla z 2013 roku (pełna ekologia, wszystko na miejscu) gdy była mowa o SCT z zezwoleniem na diesle od euro 5 lub 2010 w górę i... tydzień później weszły zmiany do projektu - diesle od euro 6 lub 2014 w górę. Wtedy pierwszy raz poczułem, jakby ktoś mi napluł w mordę. Drugi raz czuję do tej pory, bo okazało się, że
  • Odpowiedz
@adi142: Sory ale stara trójka z silnikiem n47 nie jest taka ekologiczna jak Ci się wydaje, i szczerze wątpię w to że ekologię masz tam w pełni sprawna bo znam trochę te silniki :) dla jasności nie popieram SCT ale jakbym był zmuszony do jazdy samochodem po Krakowie to nie pakowałbym się w takie auto, więc pretensje to do siebie, i mówię to ja który nawet gdyby musiał wjechać to
  • Odpowiedz
@Fkyt: dobra, pomijając już kwestię tego co kupiłem (moglbym za tę samą cenę kupić wersję z 2014 ale trafiła się w idealnym stanie z 2013, rozsądek podpowiadał kupić pewniejszy samochód mimo tego rocznika) - chodzi głównie po pierwsze o bezsensowną zmianę projektu sct na bardziej rygorystyczny na rok przed wejściem w życie a po drugie o oparcie się o normę euro lub rocznik zamiast po prostu wybrać jedną z tych
  • Odpowiedz