Wpis z mikrobloga

@tereska-kaczmek: armaturę w łazience zwykle się kompletuje żeby pasowała ze sobą np. bateria prysznicowa + umywalkowa + bidetowa jak jest

no i według gustu kształt

ja mam cersanita z głowicą termostatyczną, trzeci rok zaczyna i nie widać z nią problemów
  • Odpowiedz
A Grohe dobra firma ?

@tereska-kaczmek: Wiele osób mówi, że dobra - ale mam od nich wiszącą muszlę klozetową "z wirem" + deska + spłuczka w ścianie i drugi raz wybrałbym coś innego. Po 3 latach - problemy ze spłuczką, "idealnym" spłukiwaniem oraz z mechanizmem opuszczania klapy. Nie wiem jak mają w kranach/prysznicach.
  • Odpowiedz
@tereska-kaczmek: normalnie mógłbyś coś podpowiedzieć, ale skoro poświęciłeś całe 2 sekundy na zadanie tak rozbudowanego pytania pytania (a pewnie i zero sekund na samodzielne poszukiwania) to raczej spasuje ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@tereska-kaczmek: aluminiową całą polecam
https://allegro.pl/oferta/sluchawka-prysznicowa-eco-aluminiowa-1f-slu-10-12009347735

Jest to dobre, bo nigdy się nie zepsuje, jak te plastikowe, gdzie potem jest taki kamień że cieknie itd bo z wnętrzna nie wyciągniesz.
Tutaj łatwo się odkręca aby ramkę, wyciągasz sitko kładziesz na talerzyku z octem i masz nówkę.
Poza tym ładnie wygląda i co najważniejsze jest bardzo wysokie ciśnienie na takiej słuchawce. dużo większe niż na takich z mechanizmami i różnymi strumieniami.
  • Odpowiedz
@tereska-kaczmek: Grohe, Hansgrohe i Hansa to chyba takie najlepsze marki w rozsądnym budżecie i żadna z nich nie jest jakoś specjalnie lepsza. Na pewno bierz coś z termostatem, jak najmniej plastiku i jak najwięcej metalu na widoku.
  • Odpowiedz