Wpis z mikrobloga

Mirki, ostatnio pisałem posta, że szukam projektu i wstawiałem przykładowy. Teraz po 2 tygodniach ostrych poszukiwań najbliżej jesteśmy tego: projekt domu

Co sądzicie o tym projekcie i takim układzie? Dom dla rodziny 2+2 - dwie osoby pracujące częściowo zdalnie. Dodatkowo moje pytanie czy w tej kotłowni 5,5m zmieści się pompa ciepła i rekuperator?
Zmiany które na ten moment byśmy robili to:
1. Podwyższenie ściany kolankowej nad garażem, żeby strycho/pokój miał więcej powierzchni użytkowej. Będzie tam pokój rozrywkowy typu bieżnia, instrument muzyczny i może biurko jednej osoby do pracy
2. usuniecie wycięcia po prawej stronie od wejścia co zwiększy spiżarnie
3. Zmiana bramy wjazdowej do garażu żeby była od tej strony co wejście do domu zamiast od boku
4. Połączenie sieni z pomieszczeniem gospodarczym co zrobi duży wiatrołap
5. opcjonalnie - połączenie dwóch garderób w jedną większą w sypialni
6. opcjonalnie - poszerzenie domu z lewej strony o 0,5m - 1m co zwiększy na parterze garaż, kotłownię, sypialnię oraz łazienkę.
7. opcjonalnie - usunięcie podcienia w prawym górnym rogu na parterze w salonie co zwiększyłoby salon

#budowadomu #projektydomow #budowa #architektura #kiciochpyta #pytanie #budujzwykopem #budownictwo #dom
czaari - Mirki, ostatnio pisałem posta, że szukam projektu i wstawiałem przykładowy. ...

źródło: Zrzut ekranu 2026-01-06 175847

Pobierz
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@czaari: to nadal całkowicie bez sensu. Wtedy od południa - czyli tam skąd przychodzi całe słońce - masz wielka ścianę domu z zaledwie dwoma oknami. Czemu akurat takie umiejscowienie i orientacja domu?
  • Odpowiedz
@czaari: zamiast robić tyle zmian do gotowego projektu nie lepiej poszukać takiego który od razu lepiej wpisywałby się w Twoje oczekiwania? Na Extradom mają darmowe konsultacje, pomogą Ci wybrać projekt wg wytycznych. Albo sam sobie poszukaj u nich bo wyszukiwarka jest mega rozbudowana i od razu można sobie wszystko powykluczać, czego nie chcesz.
  • Odpowiedz