Wpis z mikrobloga

Na ktoś tutaj światłowód od Orange na Funboxie 3.0? Przy przedłuzaniu umowy wziąłem opcję 600 megabitów. Po kablu faktycznie wychodzi te 600 z hakiem, ale przez wifi ledwie dobija do 300, nawet metr od routera. Z tego czytałem, to nawet ten złom powinien dobić spokojnie do 400-500, ale za nic w świecie tyle jeszcze nie widziałem podczas testu. Pasma mam podzielone, są dwie osobne sieci.

#orange #swiatlowod #internet
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@michal-glus1000: A na laptopie masz wyższe prędkości czy podobne? Na ile zestawia ci połączenie z routerem? Możesz to sprawdzić w menadżerze zadań w zakładce wifi tam klikasz na dole na środku jak masz wartości nazwa karty i identyfikator SSID - klikasz tutaj prawym i wybierasz "wyświetl szczegóły sieci"
  • Odpowiedz
@henkgreen: w menadżerze zadań pokazuje mi "szybkość linku 433Mbps". W ustawieniach systemu pokazuje mi też "zagregowana szybkość łącza 433Mbps". Laptop nigdy nie wyciągnął więcej niż 200 Mbps, stojąc metr od routera. Na telefonach zdarzało się dobić do 300Mbps podczas speedtestów, co ciekawe na Poco średnio wyciąga najwięcej.
  • Odpowiedz
w menadżerze zadań pokazuje mi "szybkość linku 433Mbps". W ustawieniach systemu pokazuje mi też "zagregowana szybkość łącza 433Mbps

@henkgreen: pobrałem apkę i oba telefony to samo, 433 Mbps przy samym Funboxie.

Czyli prędkości w normie, z tych 433mbps zestawionego połączenia bierzesz około 40-50% czyli realna prędkość to właśnie około 200mbps, możliwe, że telefon zestawił wyższą prędkość to wyszło 300mbps. Trochę mnie dziwi, że w laptopie ci się nie zestawiło na 867mbps ale
  • Odpowiedz