Wpis z mikrobloga

#gry #systemshock #prey #atomicheart
Cześć,

Szukam jakiegoś tytułu, możey być indie etc, starsza grafika ale szukam immersivesima w stylu systemshocka. Ewentualnie jakiś survival?

Atomic Heart podobno taki radziecki bioshock - liniowa to gra? Zależy mi na tym aby gierka była nieliniowa.
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Dave_Leet: Atomic Heart liniowe.
Niby główny segment dzieje się na otwartej przestrzeni, ale w praktyce w tej otwartej przestrzeni właściwie nic nie ma oprócz znajdziek do podniesienia i skrzynek z zasobami oraz kilkoma dobrowolnymi liniowymi minidungeonami z ulepszeniami do bronii. Podążasz za questem głównym, a otwarta przestrzeń to bardziej urozmaicenie do trasy owego podążania.

Dwa pierwsze DLC do niego całkowicie liniowe, trzecie (enchantment under the sea) nie wiem bo jeszcze
  • Odpowiedz
@Dave_Leet: jeśli chodzi o setting, to za bardzo nie ma drugiej takiej, możesz sobie zagrać w remastery obu. Jeśli chodzi o założenia gatunkowe, to seria theif, seria deus ex, seria dishonored, prey 2017, deathloop, arx fatalis, soma, alien isolation, dark messiah of might and magic, vampire the masquerade bloodlines, alice madness returns, subnautica, penumbra, amnesia, singularity, pathologic, styx master of shadows, do pewnego stopnia seria stalker, czy nawet far cry
  • Odpowiedz
  • 0
@Rurt_Kussell: Kurcze sorry, że dopiero się odzywam :D. Dzięki za info. To co wymieniles poza styxem, subnautica i alienem isolation(to jest k---a dla mnie za ciężkie psychicznie przeżycie ta gra - 4 podejscia, nie dalem rady) ograłem ;). Zaraz sobie sprawdze te early accesy. Swoja droga ostatnio kupilem fajnie zapowiadajacy się kosmiczny shooterek w early accesie - Jump Space gdzie swobodnie w kazdym momencie mozesz wyjsc na zewnątrz statku (masz
  • Odpowiedz