Wpis z mikrobloga

Właśnie skończyłem trailer do mojej pierwszej gry Indie. Miałem deadline do dziś rano żeby zapisać się na Lutowy Steam Next Fest i rzutem na taśmę zdążyłem! Sprawdzi trailer i jeśli lubicie takie luźne symulatory dodajcie grę do Wishlisty!

https://youtu.be/BqmfHLpARjM

https://store.steampowered.com/app/3421710/Arcade_Shop_Simulator/

#gry #youtube #gamedev #gamedevordie #steam #gameshunt #simulation #unreal #unrealengine #ue5
bartkamski - Właśnie skończyłem trailer do mojej pierwszej gry Indie. Miałem deadline...
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bart_kamski: nie chce byc zlosliwy ale jako ktos kto ma na stimie ponad 25tys gier i gral w niecale 3tys z nich na przestrzeni +15lat konta powiem ci tylko po tych skrinach i filmiku że ta gra ci sie nie sprzeda, no chyba ze satysfakcjonuje cie te kilka tysiecy zl ktore na niej zarobisz w pierwszym roku od premiery, a jesli ją wycenisz zbyt wysoko to nawet tych pare tys
  • Odpowiedz
nie chce byc zlosliwy ale jako ktos kto ma na stimie ponad 25tys gier i gral w niecale 3tys z nich na przestrzeni +15lat konta powiem ci tylko po tych skrinach i filmiku że ta gra ci sie nie sprzeda, no chyba ze satysfakcjonuje cie te kilka tysiecy zl ktore na niej zarobisz w pierwszym roku od premiery, a jesli ją wycenisz zbyt wysoko to nawet tych pare tys zl (szacunkowo) nie
  • Odpowiedz
@wpisztutajnick: jestem graczem od lat 80tych kiedy to gralo sie w takie hity jak pong czy mario, znam dobrze rynek gier na stimie zarowno od strony gracza jak i od strony wydawcy gier publishera na stimie swego czasu (swoich gier nigdy nie tworzylem, nie jestem programistą a wydawalismy gry indie takie jak ta jego w pewnej małej zagranicznej firmie), liczby ktore tam podalem nie byly po to żeby czymkolwiek się
  • Odpowiedz
@mohawk: ale ja doskonale ten rynek znam, też od strony wydawcy - i na steam, gog, epic. wiem jak to wygląda i wiem, że nadal wielu twórców myśli, że wystarczy wrzucić grę na steam, żeby kaska leciała. No później jest zimny prysznic. Daj się opowi cieszyć, że zrobił trailer i coś wydaje - wiem jakie to fajne uczucie, nawet jak c---a się sprzeda później. Bo tym komentarzem to tak trochę
  • Odpowiedz
Bo tym komentarzem to tak trochę brzydko pojechałeś

@wpisztutajnick: dlatego zacząłem swoją tamtą wypowiedź od słow "nie chce być zlośliwy" aby nie brał mojej wypowiedzi zbytnio emocjonalnie a raczej potraktowal ją jako konktruktywną krytyke :)

ja mu źle nie życze, dla mnie może te gre sprzedać nawet i w 10mln kopii i zdobyć tytuł GOTY 2026 (jeśli ją wyda w tym roku) mi tam kompletnie bez roznicy co będzie z
  • Odpowiedz