Aktywne Wpisy

majnazwyczajna +53
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Janusz_Lubikwasa +77
#wroclaw
Pozdrawiam kierowców, ja dzisiaj auto zostawiłem w domu.
Byle 10cm śniegu spadło, a miasto sparaliżowane. Drogi nieodśnieżone, to kierowcy jadą 20 km/h i tworza się kilometrowe korki.
Ale wydajmy kolejne 10 mln zł na Śląsk, bo przecież gdybyśmy zrobili to na utrzymanie miasta to byłoby to trwonienie pieniędzy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Pozdrawiam kierowców, ja dzisiaj auto zostawiłem w domu.
Byle 10cm śniegu spadło, a miasto sparaliżowane. Drogi nieodśnieżone, to kierowcy jadą 20 km/h i tworza się kilometrowe korki.
Ale wydajmy kolejne 10 mln zł na Śląsk, bo przecież gdybyśmy zrobili to na utrzymanie miasta to byłoby to trwonienie pieniędzy ( ͡° ͜ʖ ͡°)

W czasie operacji użyto do 10. maszyn tego typu, a dlaczego Growlery były kluczowe?
Bo dzięki nim:
- radary działały, ale nie widziały
- rakiety istniały, ale nie miały celu
- OPL była „aktywna”, lecz bezużyteczna
#ukraina #wojna #rosja #wenezuela
Zniszczono 2 systemy Buk, które były na dyżurze (czyli włączone i uzbrojone). Rakiety z manpadsów były zagłuszane, ale to już wyjaśniałem w poprzednim wpisie. Tak wygląda sianie antyzachodniej propagandy i umniejszanie wartości zachodniego sprzętu bojowego.
źródło: image
Pobierz@smutny_przerebel:
Co do zasady - nie wyjaśniłeś. W jaki sposób zostały zagłuszone skoro naprowadzane są na ciepło (przynajmniej te systemy, które mają). Tego się nie zagłusza tylko co najwyżej wypuszcza wabiki.
pewnie łapówką
Zgadzam się, w tym przypadku też można nazywać to zagłuszaniem.
Czujnik takiego systemu (przeciwlotniczego) jest przeciążany.