Wpis z mikrobloga

• 511
@ww00 wczoraj byl post na grupie o tym kolesiu i mówił, ze umowę kupna sprzedaży. Na początku i tak mówił, że auto w pełni sprawne tylko zaświeciła się kontrolka oleju ( ͡° ͜ʖ ͡°) w tych silnikach zazwyczaj oznacza to naprawę za kilkanaście koła
  • Odpowiedz
@BasTajpan: remont silnika, ale się nie udał zaświeciła isę kontrolka od oleju więc kupiłem drugi samochód, jazda próbna po spisaniu umowy xd
Na części za 2 może 5k pójdzie.
  • Odpowiedz
  • 8
@Wiedzmumin na obronę a5 powiem, że w quattro jeździ się naprawdę fajnie. Miałem takie w 2017 roku. Na tamte czasy nawet ładnie się prezentowało wizualnie. Do tego stopnia mi się spodobało a5, że przesiadłem się na rs5 z 2019
  • Odpowiedz
@ziomus13: on za chyba 17k czy 13k jest oferowany,
ktoś to by miał inny silnik z jakiegoś rozbitka do przerzucenia to całkiem dobra opcja

@ww00 raczej nie o to obchodzi tylko o to, że silnik może paść w każdej chwili i zamiast 15k to już wartość spadnie do 10k,
tutaj nie ma co jeździć tylko na lawetę i silnik do remontu albo wymiany
  • Odpowiedz
@BasTajpan: czyli sprawa rozwojowa, za chwilę będzie 15 i 13 :D

pewnie robili "ze szwagrem" remont na przepalanie oleju

generalnie taka smutna sytuacja bo samochód wizualnie i wyposażeniowo całkiem ładny, tak pod kątem ekologiczności ;) to mógłbym i powinien jeździć jeszcze wiele lat,

tak pół żartem to bardzo źle się stanie dla tych delfinów czy motyli amazońskich jeżeli pójdzie na złom albo na części
  • Odpowiedz