Wpis z mikrobloga

Szukam #materac 160x200 do 3k. Na wykopie wyszukałem tylko Osaka Air, jakby nic innego nie istniało. Ale ten Osaka to 6k. Polecicie coś?

#dom #sen #mieszkanie
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop
  • 0
@MazurskiSmak @PokemonowyRambo Patrzyłem, ale ogrom tych modeli mi nic nie mówi. A tutaj są niepochlebne opinie o Hilding... że się wyrabiają, zapadają, że trzeba szukać czego innego.... a potem kończy się na materacu za 6k. Tyle raczej nie dam. Przez ostatnie 35 lat jak już spałem na materacu to na takim z odzysku.
  • Odpowiedz
@Abre: Przy budżecie około 3000 PLN, biorąc pod uwagę marże sklepów i producentów, koszty logistyki, marketingu czy obsługi sprzedaży, bardzo trudno jest nawet wyprodukować dobry materac, a co dopiero uczciwie go sprzedać. Dlatego zamiast patrzeć wyłącznie na nazwę czy hasła reklamowe, warto porównywać pełny skład materaca - w tym rodzaj, gęstość i twardość pian, ich grubości, warstwy nośne, pokrowiec, kleje... To właśnie konkretny skład odpowiada za jakość, trwałość i komfort,
  • Odpowiedz
@Abre zostawię komentarz dla szukających informacji, dowiedziałem się o OSAKA AIR z wykopu, kupiłem używkę na piętro do domu rodziców (trochę w celach testowych) ale krótko potem już zamówiłem u nich swój egzemplarz do mieszkania (inny rozmiar) bo okazało się że to był najlepszy materac na jakim spałem. Teraz już mi bije ponad pół roku spania i jest absolutna bajka.

Z żalem wspominam ten cały stracony czas w sklepach z materacami
  • Odpowiedz