Normalne miasta w Europie: 1. Wybuduj metro 2. Wybuduj tramwaje 3. Stwórz linie autobusowe 4. Dojazd do każdego miejsca w mieście jest znacznie szybszy komunikacją miejską, niż samochodem. 5. Widzisz że ludzie korzystają z komunikacji miejskiej. Tylko poza miasta jeżdzą nadal samochodem. 6. Budujesz parking Park & Ride poza obszarem "restrykcji", by ludzie mogli tam zaparkować, zjechać windą do metra od razu i jechać do centrum 7. Infrastuktura gotowa, więc wprowadzasz SCT, zakazy wjazdu (Mediolan) i więcej zakazów samochodów w centrum miasta.
Miasta w Polsce 1. Wprowadzamy SCT na wzór Europejski, YOLLLLOOOOOOOO!!!!!!
Taka właśnie jest Polska. Kopiujemy, bez kontekstu. Bo przecież Europejskie! To musi być to dobry pomysł!
Przez 6 lat żyłem w Wiedniu. I przez 6 lat nie miałem tam samochodu, bo się nie opłacało nic a nic. Komunikacja miejska: Metro, Autobusy, Tramwaje, Pociągi miejskie. Z każdego miejsca do innego cały czas jeździła komunikacja.
Raz nawet, jako to że miałem ciśnienie, wypożyczyłem samochód na minuty by dojechać do pracy. Po tym przeżyciu, nigdy więcej tego nie zrobiłem. Tyle czasu spędziłem w korkach, na światłach, że po prostu to się całkowicie nie opłaca. A tak to w komunikacji sobie czytałem książki, ten czas jakoś wykorzystywałem sensownie.
Tak, jestem za tym by wyrzucać samochody z miast. Bo miasta są dla LUDZI, nie dla samochodów. Ale najpierw trzeba przemyśleć co się robi, przygotować infrastrukturę pod to.
@wypok_wypok: nie. SCT to nie scam. SCT to jeden z punktów by w mieście można było oddychać.
Żyję w Polsce, na Śląsku. W zimę tutaj oddychać się nie da. Zobacz mój wczorajszy wpis . Ludzie kopcą w piecach weglem, gów%@%, wszystkim co popadnie.
Jakość powietrza jest dramatyczna. U mnie w mieście robili jedną z głównych ulic. Więc myślałem że fajnie, pewnie podciągną pod tą drogą rury ciepłownicze, by zmodernizować stare kamienice by
@new-object: XD A samochodami jeżdżą zielone ludziki, tak? ¯\(ツ)/¯
@rockin: samochody nie są skalowalne w miastach. Czego nie rozumiesz? Z roku na rok jest więcej ludzi w miastach, bo przeprowadzają się z miast powiatowych. NIE DA się fizycznie zrobić miasta przyjaznego samochodom.
USA starało się to zrobić, i co? I masz przedmieścia gdzie do centrum jedziesz 2h.
To jest nieskalowalne, nie ma prawa działać na dłuższą metę, jak
@new-object ach ten mit metra, który w rzeczywistości zarzutką na coś nierealnego i uzasadnieniem swojego wyboru samochodu. W Warszawie, gdzie mają metro, też muszą jeździć autami, bo akurat do pana szofera nie dociera, bo trzeba chodzić po schodach, bo za ciasno, bo klaustrofobia, bo to bo tamto. Tymczasem nie da się stworzyć dobrego transportu zbiorowego, gdy 3/4 budżetu transportu idzie na drogi i jeszcze w korkach stoi zbiorkom
udusić w zimę można się, smog taki że można go przepijać wodą.
@new-object: też jestem ze śląska i mieszkam na wsi. No moja wieś zmienia się z miesiąca na miesiąc coraz bardziej w przedmieścia pobliskiego miasta. Ogólnie samochodów coraz więcej, autobusów prawie nie ma. Za parę lat cały Śląsk pomimo posiadania wszystkich miast relatywnie blisko będzie miało kolej w powijakach. Zresztą najbardziej zabawnym miastem Śląska dla mnie są Gliwice, które
@new-object: Przestań bronić to ścierwo. SCT to scam i patrząc na to w sposób logiczny widać cały schemat. Mamy „szczytny cel” powietrze hehe powietrze ekologia. Wprowadzamy SCT które możesz obejść płacąc dodatkowe pieniądze xD. Martwimy się o środowisko ale jak dopłacisz 20zl tygodniowo to przymkniemy oko przyjacielu. Nagle się nie martwimy.
Dyskryminacja ludzi mniej zamożnych. Fakt że możesz po tej strefie jeździć Porsche ktore produkuje 10x tyle zanieczyszczeń co Fiat
Gliwice, które mają zajezdnie tramwajową, ale nie mają linii tramwajowych bo w sumie nikomu nie chce się ponownie tego uruchamiać xD
@orgin246: jaki jest sens utrzymywać jedną linie tramwajową, która w newralgicznych miejscach biegła drogami przez co tramwaj i tak musiałby stać w korkach? Zastąpienie linii tramwajowej autobusem elektrycznym było sensowne bo nie dość, że jest równie ekologiczny co tramwaj, to jeszcze jest cichszy i nie trzeba co kilka lat
Dyskryminacja ludzi mniej zamożnych. Fakt że możesz po tej strefie jeździć Porsche ktore produkuje 10x tyle zanieczyszczeń co Fiat seicento który nie mowę wjechać.
Powiem więcej. Załóż idealny świat i że osoba która miała 20 letnie auto kupiła nowe xd. Ile co2 zostało wyprodukowane wraz z produkcją nowego auta ? Jak to rozdzielisz na hipotetyczny przebieg auta ?
Dlaczego w każdej innej branży poza motoryzacyjną eko jest używane xd ? Idziesz na lumpy, jesteś eko, kupisz używaną wiertarkę. Jesteś eko.
@Furiat: jak masz 20letnia benzynę to możesz jeździć po SCT xD w jaki sposób jest to dyskryminacja ludzi mniej zamożnych? A jak jesteś mieszkańcem to i masz starszy samochód to jesteś zwolniony z opłat. Januszerka w starych kopcących złomach na gnojówkę ma ból dolnego odcinka pleców xD
@Nedifie: z kolejnego zakazu cieszysz się mogą jedynie Cuckoldy albo ostatnie p------y życiowe.
Nie odniosłeś się również do meritum bo wiem że nie da się tego obalić. Weźmy twój przykład.
Uznałeś że stary Janusz cwaniaczek kombinator w kopcącym dieslu ma ból d--y. Odpowiedź na proste pytanie. Dlaczego skoro chodzi nam o ochronę środowiska pozwalamy dla Janusza dalej wjeżdżać za drobną opłatą xd.
1. Wybuduj metro
2. Wybuduj tramwaje
3. Stwórz linie autobusowe
4. Dojazd do każdego miejsca w mieście jest znacznie szybszy komunikacją miejską, niż samochodem.
5. Widzisz że ludzie korzystają z komunikacji miejskiej. Tylko poza miasta jeżdzą nadal samochodem.
6. Budujesz parking Park & Ride poza obszarem "restrykcji", by ludzie mogli tam zaparkować, zjechać windą do metra od razu i jechać do centrum
7. Infrastuktura gotowa, więc wprowadzasz SCT, zakazy wjazdu (Mediolan) i więcej zakazów samochodów w centrum miasta.
Miasta w Polsce
1. Wprowadzamy SCT na wzór Europejski, YOLLLLOOOOOOOO!!!!!!
Taka właśnie jest Polska. Kopiujemy, bez kontekstu. Bo przecież Europejskie! To musi być to dobry pomysł!
Przez 6 lat żyłem w Wiedniu. I przez 6 lat nie miałem tam samochodu, bo się nie opłacało nic a nic. Komunikacja miejska: Metro, Autobusy, Tramwaje, Pociągi miejskie. Z każdego miejsca do innego cały czas jeździła komunikacja.
Raz nawet, jako to że miałem ciśnienie, wypożyczyłem samochód na minuty by dojechać do pracy. Po tym przeżyciu, nigdy więcej tego nie zrobiłem. Tyle czasu spędziłem w korkach, na światłach, że po prostu to się całkowicie nie opłaca. A tak to w komunikacji sobie czytałem książki, ten czas jakoś wykorzystywałem sensownie.
Tak, jestem za tym by wyrzucać samochody z miast. Bo miasta są dla LUDZI, nie dla samochodów.
Ale najpierw trzeba przemyśleć co się robi, przygotować infrastrukturę pod to.
#krakow #stc #wieden #europa #polska
@new-object: XD A samochodami jeżdżą zielone ludziki, tak? ¯\(ツ)/¯
Żyję w Polsce, na Śląsku. W zimę tutaj oddychać się nie da. Zobacz mój wczorajszy wpis . Ludzie kopcą w piecach weglem, gów%@%, wszystkim co popadnie.
Jakość powietrza jest dramatyczna. U mnie w mieście robili jedną z głównych ulic. Więc myślałem że fajnie, pewnie podciągną pod tą drogą rury ciepłownicze, by zmodernizować stare kamienice by
@rockin: samochody nie są skalowalne w miastach. Czego nie rozumiesz? Z roku na rok jest więcej ludzi w miastach, bo przeprowadzają się z miast powiatowych. NIE DA się fizycznie zrobić miasta przyjaznego samochodom.
USA starało się to zrobić, i co? I masz przedmieścia gdzie do centrum jedziesz 2h.
To jest nieskalowalne, nie ma prawa działać na dłuższą metę, jak
https://wykop.pl/wpis/84522779/czy-krakow-ma-na-przed-strefa-sct-wielopoziomwe-pa
@new-object: też jestem ze śląska i mieszkam na wsi. No moja wieś zmienia się z miesiąca na miesiąc coraz bardziej w przedmieścia pobliskiego miasta. Ogólnie samochodów coraz więcej, autobusów prawie nie ma. Za parę lat cały Śląsk pomimo posiadania wszystkich miast relatywnie blisko będzie miało kolej w powijakach. Zresztą najbardziej zabawnym miastem Śląska dla mnie są Gliwice, które
Dyskryminacja ludzi mniej zamożnych. Fakt że możesz po tej strefie jeździć Porsche ktore produkuje 10x tyle zanieczyszczeń co Fiat
@orgin246: jaki jest sens utrzymywać jedną linie tramwajową, która w newralgicznych miejscach biegła drogami przez co tramwaj i tak musiałby stać w korkach?
Zastąpienie linii tramwajowej autobusem elektrycznym było sensowne bo nie dość, że jest równie ekologiczny co tramwaj, to jeszcze jest cichszy i nie trzeba co kilka lat
@new-object: Czyli jednak ktoś tam samochodami jeździ i jest ich dużo, skoro są korki. xD
Różnica między miastami nastawionymi na ludzi i tymi nastawionymi na samochody jest widoczna wtedy gdy wysiądziesz z samochodu.
@new-object:
Antysamochodziarze, kiedy zamiast blachosmroda w dizlu za 5 milionów, który się spóźnia i śmierdzi żulem, ktoś woli jeździć SUVem w hybrydzie:
źródło: image
PobierzBoże, ale bzdury xD
Powiem więcej. Załóż idealny świat i że osoba która miała 20 letnie auto kupiła nowe xd. Ile co2 zostało wyprodukowane wraz z produkcją nowego auta ? Jak to rozdzielisz na hipotetyczny przebieg auta ?
Dlaczego w każdej innej branży poza motoryzacyjną eko jest używane xd ? Idziesz na lumpy, jesteś eko, kupisz używaną wiertarkę. Jesteś eko.
źródło: IMG_4691
Pobierz@new-object: XD
pierwsze zdanie i juz wiesz, że nie ma po co dyskutować
Nie odniosłeś się również do meritum bo wiem że nie da się tego obalić. Weźmy twój przykład.
Uznałeś że stary Janusz cwaniaczek kombinator w kopcącym dieslu ma ból d--y. Odpowiedź na proste pytanie. Dlaczego skoro chodzi nam o ochronę środowiska pozwalamy dla Janusza dalej wjeżdżać za drobną opłatą xd.