Aktywne Wpisy

ChlopoRobotnik2137 +437
Dzień 1
I cyk, tak oto zaczynam swój trekking na #pacificcresttrail w ramach wypraw typu #zlomkiemprzezswiat tyle że bez złomka tym razem. Obecnie jestem w Campo na granicy meksykańsko - amerykańskiej . Mój cel to granica USA z Kanadą . Czeka mnie kilka miesięcy marszu ,przez pustynie, lasy i ośnieżone góry gdzie wejdę na wysokości ok 4009-4023 metrów ( forester pass). Przede mną ok 4300 km marszu .
I cyk, tak oto zaczynam swój trekking na #pacificcresttrail w ramach wypraw typu #zlomkiemprzezswiat tyle że bez złomka tym razem. Obecnie jestem w Campo na granicy meksykańsko - amerykańskiej . Mój cel to granica USA z Kanadą . Czeka mnie kilka miesięcy marszu ,przez pustynie, lasy i ośnieżone góry gdzie wejdę na wysokości ok 4009-4023 metrów ( forester pass). Przede mną ok 4300 km marszu .
źródło: image_picker_BE5EB367-D743-4F5B-B246-CE92923369D1-19890-000002038A766443
Pobierz
Artimeges +126

#zanieczyszczeniepowietrza
źródło: image
Pobierz@Romek_trybik_ewolucji Polaki biedaki na siłę chcą zakłamywać rzeczywistość
Komentarz usunięty przez moderatora
@piotr-szczerek: może grzeczniej. Usuń z Polski pkt. inne niż zielone i zółte, dodaj z 10/20 w parkach większych miast - będzie zagęszczenie czujników i wyniki jak w Rzeszy. Diesel Gate niczego was o zachodniej mentalności nie nauczyło.
@RobinSchudl: Cały świat montuje czujniki jakości powietrza w środku lasu TYLKO AKURAT W POLSCE MONTUJĄ JE NA KOMINACH XD
Jak można powielać takie
Właśnie sam to robisz ( ͡° ͜ʖ ͡°) o ile inne kraje Europy dbają o swój wizerunek i umieszczają czujniki w takich miejscach, żeby wyszło na zielono, to Polak musi d-----ć w takim miejscu, żeby było jak najbardziej czerwone i potem jeszcze pisać jak to jest źle w tej Polsce ¯\(ツ)/¯
Wystarczy pomieszkać za granicą, żeby zobaczyć, że
Czy mamy problem z powietrzem w miastach? Tak, jednak pokazywanie mapek, które stawiają nas w jeszcze gorszym świetle to manipulacja.
źródło: Screenshot from 2026-01-06 11-22-36
Pobierz@piotr-szczerek: lepiej powiedz czemu na południe i wschód nie ma żadnych czujników, a na zachód pojedyncze xD
Człowieku przejedź się gdzieś poza PL na tydzień, dwa i nawet nie potrzebujesz czujników żeby poczuć różnicę xddd
Tymczasem większość Europy zachodniej na zielono i żółto, a PL pojedyncze punkty. No mega, może jednak przestudiuj te mapkę od zera?