Wpis z mikrobloga

Pomysł chwalebny, ale w Polsce nie ma co liczyć na zarabianiu na kanale o elektronice (podstawy). Raczej jako hobby.
Jak na razie widzę tylko rozdzielczość 720-nie wiem czy YT nie zdążył przerobić jeszcze, ale taka rozdzielczość to stanowczo za mało.
Dźwięk trochę słaby. Słychać szum w tle. (lepszy mikrofon? obróbka dźwięku?)
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@makrofag74: kamera 4k, ale może coś w ustawieniach, źle wyklikalem. Mikrofon właśnie za dobry łapie wszystkie szumy. Uczę się właśnie jak je usunąć ale aby nie zniekształcić głosu.
  • Odpowiedz
@edoiks: Patrząc na inne kanały-lepszą klikalność mają kanały z miniaturką z twarzą oraz filmami, gdzie widać twarz autora filmu. Ilość wyświetleń można sporo zwiększyć poprzez reklamę/widoczność w mediach społecznościowych Facebook, TikTok, Instagram...Warto również robić ruch w komentarzach pod filmem. Napisy, tytuły oraz audio w obcych językach (swoje albo automatem przez YT). Na reklamach klikalnych w PL ciężej zarobić niż zagranicznych. Żeby włączyć zarabianie trzeba min. 1000 subskrybentów i 4000 godzin
  • Odpowiedz
@edoiks: Masz 30s żeby zachęcić do oglądania twojego materiału - w 30s przekazujesz informacje że nic jeszcze nie nagrałeś, dopiero się uczysz, nie wiesz jak trzymać lutownice i ze na YT są lepsze kanały. Za dużo zbędnego tłumaczenia też tak robiłem, jak się ma posypać hejt w komentarzach to się posypie - widać że coś tam potrafisz trochę więcej pewność siebie. Masz też jakiś słaby mikrofon i szumi, robi to
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@seba_s: właśnie ten mikrofon mnie najbardziej dziwi. Dostałem go jakiś czas temu to behfinger C1u. Wydaje mi się że on po prostu łapie wszystkie szumy, albo coś z nim nie tak. Jakiś czas temu nagrywałem nim szkolenie i audio było lepsze.
  • Odpowiedz