Wpis z mikrobloga

• 0
@sberatel: szukam czegoś polecanego, żeby po 5 podładowaniach się nie okazało, że bateria padnięta. Pewnie będzie to też jako ładowarka do tel gdzieś na wyjazd. Na razie to z polecanych widzę markę Baseus, ale może jest coś lepszego.
  • Odpowiedz
@Smarek37: pomyśl o zmianie oleju na jakieś 0W30 o ile możesz taki zastosować czy już nie masz. Różnica między 5W30 czy 5W40 to nawet 50A podczas kręcenia rozrusznikiem w -20
Poza tym dłużej trzeba kręcić więc mocniej zdrenuje akulca.
  • Odpowiedz
  • 0
@r5678: musiałbym sprawdzić czy mogę. Mam 5w30 dopiero co po wymianie, więc na razie bym nie chciał zlewać.
Edit sprawdziłem, niby mogę 0W stosować
  • Odpowiedz
@Smarek37: kup baseus 20000 mAh ta większa wersja, u mnie odpala diesla 2,5 , brata benzynę 3,8 też. A zamiast ładowarki kup powerstation będziesz miał do laptopa, telefonu, drona czy ci tam chcesz, lodówkę też pociągnie
  • Odpowiedz
@Smarek37: utrai, ja mam jakiś model co polecali na grupkach z możliwością ładowania z usb, smartfonów dla bogoli z opcją ładowania indukcyjnego, z kompasem, latarką i wskaźnikiem naładowania
1.9 sdi odpalał zużywając mniej niż 10% swojej pojemności a w komentarzach ludzie pisali że bez trudu palili z niego dostawczaki, a ktoś nawet próbował 1.5 dci w ogóle bez akumulatora i też zdał egzamin
na pewno mniej jak 300 złotych za
  • Odpowiedz
@Smarek37: sprawdź noco booster, bardzo znana marka w temacie boosterów i ładowarek. Niektóre mają opcję odpalenia bez akumulatora, lub zignorowanie jego napięcia
  • Odpowiedz