Wpis z mikrobloga

Bo posiadanie dziecka jest biologiczne zaprogramowane.
Zegar biologiczny tyka, a wymagania co do księcia z kosmosu, więc przelewa taka labadziara miłość na psa, kota czy szynszyla.
NATURA
  • Odpowiedz
@Fekalny_okuratnik: nie powiedziałbym, że mają większą empatię. Pomijam te, które np. udzielają się w schroniskach. Ja lubię psy, ale mieszkam sam i właśnie z powodu empatii do zwierząt nie decyduję się na psa. Bo wiem, że pies to zwierzę stadne i dla niego to ogromna trauma, kiedy jest sam. Tymczasem różowe decydują się często na zwierzaka głównie w powodu egoizmu, chcą mieć jakieś zwierzątko, kiedy wrócą z pracy, żeby nie
  • Odpowiedz
@Fekalny_okuratnik: Co do ostatniego zdania- koszula blizsza ciału. Podobnie można oceniać ludzi zbierajacych miliony na leczenie jednego dziecka, w sytuacji gdy w Afryce mozna za to uratowac setki dzieciakow
  • Odpowiedz
zamiast dla kogoś chorego na raka

@Fekalny_okuratnik: ale nie porównuj dorosłego chorego do chorego psiecka. Jak już to psiecko do chorego dziecka. A na chore dzieci to jednak ludzie obu płci chętnie wpłacają.
  • Odpowiedz
@Fekalny_okuratnik: a ja uważam że nie każdy człowiek zasługuje na szacunek, jakiś chlejus czy inny ćpun co wynosi fanty z domu żeby je przewalić na maszynach jest niżej w hierarchii niż mój pies który pomógł mi wyjść z depresji. O albo zapytaj osobę niewidomą, która ma psa przewodnika co sądzi na ten temat.
  • Odpowiedz
@Fekalny_okuratnik: czymś trzeba uspokoić instynkt macierzyński. Samo gadanie ze nie chce się mieć dziecka może nie wystarczyć xd dodatkowo dziś słuchając podcastu o hitlerze usłyszałem fajną ciekawostkę, uczłowieczanie zwierząt i odczłowieczanie ludzi jest bardzo popularne w ustrojach totalitarnych, hitler wprowadził więcej praw chroniących zwierzęta niż ludzi
  • Odpowiedz
@Fekalny_okuratnik: wiesz zeby adoptowac zwierzaka to trzeba spelnic szereg wymagan, wyłożyć kasę, jakis wywiad srodowiskowy i inne bzdety. Zatem taka baba musi się postarać.
A z facetami nie ma zadnych wymagan adopcyjnych, pozbedzie sie jednego to w drzwiach stanie 10 innych z kwiatami w rękach. Jak one mają szanować kogoś kto sam siebie nie szanuje? Zatem płynnie od zwierząt, przeszliśmy do winy spermiarzy.
  • Odpowiedz
  • 12
@4mmc-enjoyer twój pies pomógł ci wyjść z depresji bo ewolucja go tak zaprogramowała, aby był zawsze przy tobie. Jego praprzodkowie bez tego by nie przeżyli.

Różnica między zwierzęciem a człowiekiem jest taka że zwierzak ma taki instynkt, a człowiek ma wybór. Trzeba być wybitnym aby zaprzyjaźnić się z człowiekiem. Nie trzeba nic aby pies był wierny, tylko karmić.
  • Odpowiedz
@Qbis xDDDDD Czyli wyżej cenisz zwierzęta niż ludzi bo to są nieświadome swoich instynktów i nie mogą dokonywać wyborów. Niech ta cywilizacja już upada.
  • Odpowiedz
@Fekalny_okuratnik właśnie sobie odpowiedziałeś: kobiety są prnięte i dzieci sobie zastępują kotkami i pieskami. Mało tego, one myślą emocjami i nie potrafią połączyć podstawowych kropek, że ich zwierzęta są im wierne bo od tego zależy ich przetrwanie, czy w misce pan da żarcie czy nie.

Gardzę wszystkimi ludźmi, którzy lepiej traktują zwierzęta od ludzi. Bo aby piesek był wierny nie trzeba nic, wystarczy sie nad nim nie znecać i dawać jeść.
  • Odpowiedz
@kjungst: Wszystko w punkt. Ja bym dodał, że to wszystko przybiera niebezpieczną formę, bo tu nie chodzi o brak elementarnej wiedzy tylko całkowite wyparcie i negowanie biologicznych faktów - bambinizm w czystej postaci i życie w urojeniach, że zwierzątka mają jakieś wyższe uczucia. Zawsze każdej takiej mówię, żeby obejrzała jakikolwiek program przyrodniczy na Discovery czy innym National Geographic to będzie quick reality check. Przywiązanie zwierząt do ludzie jest czysto pragmatyczne.
  • Odpowiedz
@Fekalny_okuratnik: Masz bajkowy obraz rzeczywistosci. Wierzysz w uczucia wyzsze jak dziecko wychowane na ksiezniczkach disneya. Polecam ksiazke, a nie program na discovery.
Ludzie to tez zwierzeta. Przywiazanie ludzi do ludzi jest czysto pragmatyczne. Chemia, jak w mozgu kazdego ssaka.

Zdobadz elementarna wiedze, nie neguj faktow biologicznych xD
  • Odpowiedz